Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Μέχρι 270.000 ευρώ η αξία του ακινήτου

AKINHTA (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
AKINHTA (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ως κατεπείγον κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και την προστασία των δανειοληπτών

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται αύριο στις 10 το πρωί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία των δανειοληπτών και διατάξεις για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφιστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια, αφού όμως προηγηθεί δεκάωρη συζήτηση.

Δεν έλειψαν πάντως τα χιουμοριστικά και δηκτικά σχόλια, όπως αυτό του κ. Δραγασάκη. Ανακοινώνοντας στις 10 το βράδυ από την Ολομέλεια την κατάθεση του νομοσχεδίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εισάγεται σε τόσο σύντομο χρόνο προς συζήτηση και ψήφιση.

"Ελπίζω η κυβέρνηση να έχει κάποιες πειστικές απαντήσεις γι΄αυτό", σημείωσε από την έδρα και ευχήθηκε στους βουλευτές "που θα θελήσουν να το διαβάσουν" καλό ξενύχτι.

Όπως γίνεται γνωστό από την Τετάρτη, παρατείνεται ως το τέλος του 2014 η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με τις εξής προϋποθέσεις όμως:

- Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ

- Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 35.000 ευρώ ή αλλιώς το μεικτό να φτάνει τα 50.000 ευρώ

- Η συνολική αξία ακίνητης και κινητής περιουσίας να είναι μέχρι 270.000 ευρώ

- Για οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά ή για πολίτες με αναπηρία άνω του 67%, αλλά για και όσους βαρύνονται φορολογικά από ανθρώπους με αναπηρία άνω του 67%, τα παραπάνω όρια των προϋποθέσεων προσαυξάνονται κατά 10%.

- Θεσπίζεται καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, αναλόγως του εισοδήματος και της οικογενειακής κατάστασης.

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιοι δανειολήπτες γλιτώνουν την πρώτη κατοικία: Αυτά είναι τα κριτήρια για προστασία από πλειστηριασμούς

SHARE:

24Media Network