Στη γραμμή εκκίνησης μεγάλη επένδυση real estate στον Πειραιά

Στη γραμμή εκκίνησης μεγάλη επένδυση real estate στον Πειραιά
Πειραιάς shutterstock

Μία νέα επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει το 2022 δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον Πειραιά και το ύψος της θα αγγίξει τα 100 εκ. ευρώ.

Μια νέα μεγάλη επένδυση real estate στο για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο ακίνητο ακριβώς δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον Πειραιά βρίσκεται στα σκαριά.

Η επένδυση για τη δημιουργία συγκροτήματος κτιρίων σύγχρονων γραφείων σε ένα ακίνητο – φιλέτο όπως αυτό δεν είναι καινούργια.

Ήδη από την δεκαετία του 2000 είχαν ξεκινήσει να καταστρώνονται σχέδια για την αξιοποίηση του ακινήτου από την εταιρεία J&P Development, της J&P AVAX.

Οι προσπάθειες αξιοποίησης όμως -είτε από την ίδια την εταιρεία είτε σε συνεργασία με άλλες- δεν απέφεραν καρπούς ενώ στη συνέχεια η δεκαετής οικονομική κρίση έβαλε τα σχέδια στο συρτάρι.

Πριν από λίγο καιρό, όμως, δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες της εγχώριας κατασκευαστικής και real estate αγοράς επανεκκίνησαν το project. Η AVAX και η DIMAND ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην εταιρεία 3V η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου και μέσω της οποίας θα γίνει η επένδυση.

Η επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει το 2022 και το ύψος της θα αγγίξει τα 100 εκ. ευρώ.

Το ακίνητο και τα σχέδια της επένδυσης

Η έκταση μαζί με τα κτίσματα αποτελούν το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ στο Νέο Φάληρο.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου αγγίζει τα 18,7 στρέμματα και πρόκειται για μια έκταση – φιλέτο, καθώς γειτνιάζει τόσο με μεγάλους οδικούς άξονες (Λεωφόρο Κηφισού και μέσω αυτού τις Εθνικές Οδούς προς Θεσσαλονίκη και Πάτρα) αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό και τραμ).

Η αξία του ακινήτου, όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ.

Στόχος της επένδυσης είναι η δημιουργία συγκροτήματος 4 κτιρίων με σύγχρονα γραφεία, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, συνολικής επιφάνειας 57.450 τ.μ..

Μάλιστα για το έργο υπάρχει ήδη οικοδομική άδεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Οι νέες εξελίξεις για την επένδυση

Οι δύο εταιρείες το Σεπτέμβριο του 2021 ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους στην 3V A.E. Συγκεκριμένα, η AVAX θα αυξήσει το μερίδιό της από 5% σε 15% και η DIMAND απο 18% που φέρεται να έχει αυτή τη στιγμή σε 55%.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της συναλλαγής έχει ορισθεί σε 12 μήνες και έχει ήδη καταβληθεί η πρώτη δόση των κεφαλαίων από τις δύο εταιρείες – συνεταίρους.

Η εταιρεία 3V Α.Ε. ιδρύθηκε το μακρινό 1993 με στόχο τη δραστηριοποίηση τόσο στις κατασκευές όσο και στο αμιγώς real estate τομέα. Στο καταστατικό της αναφέρεται ότι έχει σκοπό την ανάπτυξη και κατασκευή νέων κτιρίων, είτε κατοικιών είτε εμπορικών και γραφειακών χώρων, ενώ περιλαμβάνει ακόμη και το κομμάτι των ξενοδοχείων.

Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο κος Χρήστος Ιωάννου της AVAX ενώ ο κος Δημήτριος Ανδριόπουλος της DIMAND έχει πλέον αναλάβει χρέη Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας περιλαμβάνονται επίσης άλλοι δύο “ισχυροί άνδρες” της DIMAND, ο Chief Operating Officer, κος Πάνος Παναγιωτίδης, και ο Chief Investment Officer, κος Νίκος Δήμτσας.

Από πλευράς AVAX Development συμμετέχει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Κωνσταντίνος Χασάπης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα