Alpha Bank: Θετικό πρόσημο από την Moody’s

Alpha Bank: Θετικό πρόσημο από την Moody’s
Κατάστημα της Alpha Bank Eurokinissi

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's σε ανάλυσή του, κρίνει ως θετικό το αξιόχρεο της Alpha Bank.

Το στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων της είναι θετικό για το αξιόχρεό της (credit positive), αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε ανάλυσή του.

Όπως σημειώνει, η αναθεωρημένη στρατηγική για την περίοδο 2020-22, την οποία ανακοίνωσε η τράπεζα στις 19 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει τη μείωση του μεγάλου αποθέματος των εγχώριων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs), σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022 από 19,2 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2019. «Το σχέδιο της Alpha Bank είναι credit positive, επειδή αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημά της μέσω μίας μεγάλης τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου NPE της», αναφέρει ο Moody’s.

Αν και το σχέδιο συνεπάγεται μία μείωση του δείκτη κεφαλαίων (CET1) της τράπεζας κατά 350 μονάδες βάσης (3,5 ποσοστιαίες μονάδες), προσθέτει ο οίκος, «η μείωση των NPE της Alpha Bank σε συνδυασμό με άλλες δράσεις που συνδέονται με το λειτουργικό μοντέλο και την πελατοκεντρική στρατηγική ανάπτυξης της τράπεζας θα απελευθερώσει σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και θα επιτρέψει στην τράπεζα να αυξήσει τις χορηγήσεις δανείων στην πραγματική οικονομία, κάτι που θα στηρίξει τα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητές της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα