Αναβάλει την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δικαστής της τρόικας Ότμαρ Κάρας

Αναβάλει την επίσκεψή του στην Αθήνα ο δικαστής της τρόικας Ότμαρ Κάρας

Σε μεταγενέστερη ημερομηνία μεταφέρεται το ραντεβού Σαμαρά με τον Αυστριακό Οτμάρ Κάρας στην Αθήνα. Η επίσημη ανακοίνωση της Γραμματείας Επιτροπής του Ε.Κ. Μία ματιά στην έκθεση - καταπέλτη του δικαστή της τρόικας

Για μεταγενέστερη ημερομηνία, αναβάλλεται η επίσκεψη στην Αθήνα, της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον αντιπρόεδρο του ΕΚ 'Οτμαρ Κάρας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τη Γραμματεία της Επιτροπής του Ε.Κ.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο NEWS 247 ο Ότμαρ Κάρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ότμαρ Κάρας είχε καταθέσει ήδη τον Δεκέμβριο μία έκθεση για την τρόικα, η οποία εμπλουτισμένη με πληροφορίες και στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο ίδιος κατά την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες, θα τεθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, τους υπουργούς Οικονομικών, οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, ανάμεσά τους τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, ο κ. Κάρας, σε σχέση με το έργο της τρόικας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως "η τρόικα είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια και μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο σε μια συνεργασία κυβερνήσεων χωρίς νομική βάση. Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια, κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατική νομιμοποίηση".

Ο ίδιος απορρίπτοντας την κατηγορία πως η τρόικα δεν έχει νόημα και πως οδηγεί τους ανθρώπους σε φτωχοποίηση, επισημαίνει πως "σε αυτή (σ.σ.: την τρόικα) δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, διότι διαφορετικά χώρες όπως η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία".

Ο Ότμαρ Κάρας στην έκθεσή του ζητάει να υπάρχει στο μέλλον ένας θεσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βαριάς κρίσης και ο οποίος θα ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

SHARE:

24Media Network