Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης
Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατείνει με τροπολογία την περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης που λήγει στο τέλος του μήνα ως τις αρχές Μαΐου, άφησε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός οικονομικών μιλώντας στο OPEN παραδέχθηκε ότι εξετάζεται η παράταση αλλά είπε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το διάστημα με στόχο να υπάρξει διάθεση φθηνού πετρελαίου στους καταναλωτές και αύξηση του τζίρου στα πρατήρια καυσίμων. Εμφανίστηκε επίσης βέβαιος για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας λέγοντας ότι παρά τις αντιρρήσεις που θα υπάρχουν θα γίνει εφικτό όπως και στις 120 δόσεις και την πρώτη παράταση του καθεστώτος αυτό να γίνει με την σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Τόνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αποπληρωθεί και το επίδομα των 800 ευρώ στις επιχειρήσεις μέχρι 5 άτομα αλλά και μέχρι 20 άτομα για τις οποίες οι υποβολές αιτήσεων ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.

Παραδέχθηκε επίσης ότι το οικονομικό επιτελείο αναζητά μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοικιάζονται σήμερα σε πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις και τους εργαζόμενούς τους χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αληθεύουν φήμες για μείωση του φόρου για τους μήνες που εισέπραξαν το μειωμένο κατά 40% ενοίκιο.

Τέλος είπε ότι τις επόμενες μέρες θα πιστωθούν και στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι επιστρεπτές προκαταβολές, οι οποίες θα έχουν ως κριτήριο την μείωση του τζίρου και για τον μήνα Απρίλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα