Άνοιξε η εφαρμογή για υποβολή χωριστής δήλωσης από τους συζύγους

Το Υπουργείο Οικονομικών
Το Υπουργείο Οικονομικών EUROKINISSI

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής η δήλωση για το φορολογικό διαζύγιο.

Μέσα από ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα μπορούν ως τις 28 Φεβρουαρίου να δηλώνουν τα ζευγάρια που ο επιθυμούν την πρόθεση τους να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Με ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ ενημερώνει, ότι κατά τα οριζόμενα στην περ. β’ της παραγράφου 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.είναι δυνατή η υποβολή χωριστών δηλώσεων συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 και επομένων.

Για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην Α.Α.Δ.Ε. την επιλογή του αυτή, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, στον σύνδεσμο https://www.aade.gr/polites/eisodema/gnostopoiese-choristes-deloses, είτε με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης, είτε μέσω ειδικώς για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένου λογιστή – φοροτεχνικού με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του τελευταίου.

Η ειδική εξουσιοδότηση προς τον λογιστή για τη γνωστοποίηση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης γίνεται μέσω του TAXISnet.

SHARE: