Αρχές Σεπτεμβρίου η επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

Αρχές Σεπτεμβρίου η επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ
O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε πως το οικονομικό επιτελείο θα σταθεί στους κλάδους της οικονομίας που δοκιμάζονται.

Αρχές Σεπτεμβρίου θα δοθεί το πράσινο φως για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ η οποία θα βάσει τα στοιχεία Ιουνίου Αυγούστου για την μείωση του τζίρου κυρίως του τουρισμού και της εστίασης .

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ διαβεβαιιώνοντας ότι όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έτσι και τώρα το οικονομικό επιτελείο θα σταθεί στους κλάδους της οικονομίας που δοκιμάζονται.

Δεν ξεκαθάρισε όμως αν έχει αποφασιστεί επέκταση μέτρων όπως οι αναστολές συμβάσεων η συνδρομή σε ασφαλιστικές εισφορές και μισθούς μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία ή του επίμαχου μέτρου των μειωμένων κατά 40% ενοικίων για τις πληττώμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους, παραπέμποντας εμμέσως σε σχετικές κεντρικές Κυβερνητικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα που φτάνουν σήμερα τα 34,7 δισ. ευρώ, τα έσοδα έχουν καλύτερη του αναμενομένου πορεία, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εισρεύσουν και τα χρήματα από την κοινοτική πωτοβουλία SURE για την στήριξη της απασχόλησης.

Το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα φτάνει τα 1,4 δισ. ευρώ αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερο αν δεν γίνει χρήση του μέτρου από άλλα κράτη μέλη .

“Εάν χρειαστεί, το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ερωτηθείς εάν οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος για το εμβόλιο για τον κορονοϊό όταν θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, ή θα υπάρξει κάλυψη του κόστους αυτού από το Δημόσιο.

Νωρίτερα από το Δεκέμβριο τα αναδρομικά των συντάξεων

Στο κρίσιμο θέμα της καταβολής των αναδρομικών των συντάξεων ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε 900.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού και περίπου 500.000 συνταξιούχους του δημοσίου τομέα ο υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε ότι εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου πριν των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ωστόσο τόνισε ότι το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με το επισπεύδων υπουργείο εργασίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι κατάλογοι και τα ποσά των δικαιούχων ώστε τα χρήματα να δοθούν και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα το συντομότερο δυνατό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα