Αρχίζει ξανά η παραγωγή οχημάτων από τις αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες

Αρχίζει ξανά η παραγωγή οχημάτων από τις αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες
Εργάτες της General Motors δουλεύοντας για την παραγωγή μασκών AP Photo/Paul Sancya

Οι τρεις ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες με έδρα το Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών βάζουν μπροστά τις μηχανές των εργοστασίων μετά το πρώτο 15ήμερο του Μαϊού.

Κοινή στρατηγική από τις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Co, Ford Motor Co και Fiat Chrysler Automobiles NV στο χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη της παραγωγικής διαδικασίας οχημάτων, ύστερα από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων που είχαν ληφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε σε άρθρο της Δευτέρας η “Wall Street Journal“, οι τρεις ισχυροί “παίκτες” του χώρου σκοπεύουν να θέσουν σε λειτουργία τα εργοστάσιά τους στο Ντιτρόιτ λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του προσωπικού που απασχολούν.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το αμερικάνικο μέσο, ο διακόπτης θα γυρίσει στο ‘on’ και οι μηχανές θα δουλέψουν ξανά από τις 18 Μαϊού, ύστερα δηλαδή από σχεδόν 2 μήνες απραξίας. Εκτός των μονάδων που τέθηκαν στην υπηρεσία των υγειονομικών αρχών και παρήγαγαν υλικό πρώτης ανάγκης, κυρίως μάσκες.

Διευθυντικά στελέχη των “κολοσσών” αυτών που στηρίζουν τη βαριά βιομηχανία των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τον κύκλο συνομιλιών με τους επικεφαλής του συνδικάτου των εργατών και τον Κυβερνήτη του Μίσιγκαν εξασφαλίζοντας τη συγκατάθεσή τους και συμφωνώντας από κοινού στην ημέρα επαναλειτουργίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα