Attica Bank: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή

Attica Bank: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή
Attica Bank Shutterstock

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η εγγραφή ζημιάς 306 εκατ. ευρώ οδηγεί σε αυτόματη ενεργοποίηση της υποχρέωσης αύξησης κεφαλαίου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Αναμένεται ανακοίνωση της Διοίκησης.

Ανεστάλη λίγο νωρίτερα η διαπραγμάτευση της μετοχής της Attica Bank στο Χρηματιστήριο, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα, η μετοχή υποχωρούσε 14,69% ενώ είχαν αλλάξει χέρια 573.379 μετοχές.

Όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο: «Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2021, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας ATTICA BANK A.E., εν αναμονή ανακοίνωσης της εταιρίας. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο Δανεισμός επί αυτής της μετοχής».

Σημειώνεται ότι η Attica Bank έκλεισε τη χρήση 2020, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, με καθαρές ζημιές 306,4 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλέψεων ύψους 286 εκατ. ευρώ που πήρε μπροστά για τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τις οποίες προτίθεται να διενεργήσει φέτος, εντασσόμενη στον Ηρακλή ΙΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς η εγγραφή ζημιάς 306 εκατ. ευρώ οδηγεί σε αυτόματη ενεργοποίηση της υποχρέωσης αύξησης κεφαλαίου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να συμψηφισθεί η οριστική και εκκαθαρισμένη αναβαλλόμενη λογιστική απαίτηση. Κύκλοι της τράπεζας αναφέρουν ότι επίκειται βελτίωση της ποιότητας των εποπτικών κεφαλαίων, μέσω της ενεργοποίησης του αρ.27Α του Ν. 4172/2013.

Πρόκειται για το νόμο Χαρδούβελη, ο οποίος επέτρεψε στις ελληνικές τράπεζες να αναγνωρίζουν στα εποπτικά ίδια κεφάλαια το σύνολο των αναβαλλόμενων φορολογικών τους απαιτήσεων (DTC), καθιερώνοντας αυτόματο και υποχρεωτικό συμψηφισμό τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα