Αύξηση 2,9 δισ. ευρώ του χρέους το τέταρτο τρίμηνο του 2018 λόγω repo

Αύξηση 2,9 δισ. ευρώ του χρέους το τέταρτο τρίμηνο του 2018 λόγω repo
Είσοδος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Eurokinissi

Αύξηση του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης κατά 2,9 δισ. ευρώ καταγράφουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου λόγω του βραχυπρόθεσμου δημόσιου δανεισμού μέσω repo

Στα 358.948,65 εκατ. ευρώ από 356.034,10 εκατ. ευρώ που ήταν το τρίτο τρίμηνο του χρόνου έφτασε στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης.

Η αύξηση του χρέους της Κεντρικής διοίκησης δεν επηρεάζει το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης με το οποίο συγκρίνεται η Ελλάδα τόσο με βάση τον ενιαίο στατιστικό. Κανόνα ( ESA 2010 ) είτε σε όρους ενισχυμένης εποπτείας. Τούτο διότι το χρέος της Κεντρικής διοίκησης περιλαμβάνει και το ενδοκυβερνητικό χρέος δηλαδή και τις οφειλές της Κεντρικής Κυβέρνησης προς δημόσιους οργανισμούς από τους οποίους δανείζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τραπεζικά τους διαθέσιμα.

Με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η μόνη αξιολόγηση μεταβολή στο δημόσιο δανεισμό το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου είναι ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός, μέσω Repo τα οποία έφτασαν στα 24.521,27 εκ ευρώ από 21.212,54 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το ύψος των εγγυήσεων του δημοσίου σε δάνεια φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκαν οριακά στα 10.448 εκ ευρώ στο τέλος του τέταρτου τριμήνου από 10.557 εκ ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα