Χάρης Θεοχάρης: “Ανοίγουμε πανιά”

Χάρης Θεοχάρης: “Ανοίγουμε πανιά”
Χάρης Θεοχάρης Copyright,Spreadtrum,2011

«Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια,» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο «εναρκτήριο λάκτισμα» του ελληνικού τουρισμού.

Με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, ο υπουργός Τουρισμoύ Χάρης Θεοχάρης, «σφύριξε» την έναρξη του ελληνικού τουρισμού.

Στο εναρκτήριο λάκτισμα, ο υπουργός αναφέρθηκε στις πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, οι οποίες βελτιώνονται συνεχώς.

Συγκεκριμένα, στο Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα με συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση , πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR test έως και 72 ώρες πριν την άφιξη, πιστοποιητικό ανάρρωσης και ενεργοποίηση του Green Pass από 1η Ιουνίου. Η δεύτερη ζώνη αφορά τη λειτουργία ενός Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test. Η τρίτη ζώνη το πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020. Η τέταρτη ζώνη την εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό και η πέμπτη ζώνη άμυνας, την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Ο Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι «το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της χώρας μας με ασφάλεια.

Εξάλλου, γι’ αυτό η χώρα μας βραβεύτηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, το WTTC, σαν πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου το 2020.

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλαμε πέρυσι, όλοι μαζί, κάθε εργαζόμενος και κάθε επιχειρηματίας του κλάδου, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Ο στόχος και το υπέρτατο καθήκον μας ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον Ελληνικό Τουρισμό μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Θεωρώ όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως σαν υπόδειγμα διαχείρισης του Covid 19, σε σχέση τον ασφαλή τουρισμό. Αποδείξαμε ότι ο Ελληνικός τουρισμός δίνει μάχες και τις κερδίζει. Αποδείξαμε ότι στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο, συντεταγμένο, επιστημονικό, επαγγελματικό. Και, κυρίως, το εφαρμόζουμε με ευσυνειδησία και αφοσίωση.»

Για φέτος, ο υπουργός τόνισε ότι «μεγάλο μας στοίχημα για το 2021 δεν είναι να αναδεικνύουμε μόνο τη φυσική ομορφιά της χώρας, τον πολιτισμό μας, τη γαστρονομία μας, και όλα αυτά που μας κάνουν μοναδικούς. Πρώτα απ’ όλα, ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, χωρίς χρονικά όρια, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε όμως έτοιμοι, με επιλογές για κάθε ενδεχόμενο. Με ευέλικτα αλλά αυστηρά πρωτόκολλα και διαδικασίες. Ανοίγουμε αύριο με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο.

Το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τους οριζόντιους και καθολικούς εμβολιασμούς στα νησιά, μας φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση.»

Ο υπουργός επισήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα υπόκεινται σε στοχευμένο έλεγχο μόλις έρχονται. «Πέρυσι παίρναμε γρηγορότερα τις αποφάσεις και γνωρίζαμε νωρίτερα τι θα γίνει στις χώρες τους, με τα τεστ που κάναμε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν 35 σημεία με ξενοδοχεία απομόνωσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι όλα τα νησιά θα είναι πλήρως θωρακισμένα μέχρι τέλη Ιουνίου, ενώ ανέφερε ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι.

Επίσης, θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος της επιμήκυνση της σεζόν, καθώς υπάρχει αρκετή ζήτηση που δεν θα ικανοποιηθεί στο άμεσο, πρώτο διάστημα.

Και ακόμα, οι εταιρείες κρουαζιέρας εκκινούν καλύτερα και «θα είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος, όπως και οι πτήσεις από ΗΠΑ.»

Οσον αφορά τα πρωτόκολλα για τα συνέδρια, που δεν έχουν εκδοθεί, η επιτροπή θέλησε να τα επανεξετάσει, καθώς υπάρχει θέμα υγειονομικό.

Ανέφερε επίσης ότι θα αποδεχθούμε και τρίτα εμβόλια, όπως το κινέζικο και το ρώσικο.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα πρέπει να στηριχθεί φέτος. «Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους ξεκίνησε. Στείλαμε ενημέρωση στους δικαιούχους που δεν το αξιοποίησαν πέρυσι. Θα δούμε το υπόλοιπο ποσό από πέρυσι, ώστε να μη χαθεί τίποτα. Μόλις εξαντληθούν τα χρήματα, θα πάμε πάλι στο Υπουργείο Οικονομικών», είπε, ενώ χαιρέτησε και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως της Eurobank, που θα δώσει 65.000 δωροεπιταγές σε πελάτες της.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΕΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, αναφέρθηκε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο προβολής του ελληνικού τουρισμού, ένα νέο αφήγημα, με το τρίπτυχο: άνθρωποι, αξίες εμπειρίες, πέρα από το μοντέλο ήλιος – θάλασσα.

Επισήμανε δε ότι φέτος ο ΕΟΤ υλοποιεί πρόγραμμα 22 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα των τελευταίων 10 ετών, αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες, από μηχανοκίνητο αθλητισμό, μέχρι και κινούμενα σχέδια, ενώ το Visitgreece.gr είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και θα λανσαριστεί σύντομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version