Χουλιαράκης: Ο πρώτος προϋπολογισμός από το 2008 με δημοσιονομική επέκταση ύψους 910 εκατ. ευρώ

Χουλιαράκης: Ο πρώτος προϋπολογισμός από το 2008 με δημοσιονομική επέκταση ύψους 910 εκατ. ευρώ
Κατάθεση του Προϋπολογισμού στην Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, την τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατατέθηκε στην Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2019 με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να τονίζει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην «ακύρωση κι όχι αναστολή» του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

«Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ο πρώτος από το 2008 που προβλέπει μία λελογισμένη δημοσιονομική επέκταση ύψους 910 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ)» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης καταθέτοντας στην Βουλή τον Προϋπολογισμό του 2019.

Ο Γ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι ο Προϋπολογισμός του 2019 αποτελεί «το πρώτο κρίσιμο βήμα για την αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής σε μία κατεύθυνση πιο φιλική προς την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην «ακύρωση κι όχι αναστολή» του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Ν. Βούτσης: Θα νοηματοδοτήσει επί της ουσίας μια νέα εποχή

Την εκτίμησή του ότι ο Προϋπολογισμός του 2019 «θα νοηματοδοτήσει επί της ουσίας μια νέα εποχή κι ουσιαστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια» εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραλαμβάνοντας τον Προϋπολογισμό σε ψηφιακή μορφή. Η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2019 θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 26 Νοέμβρη και στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12 Οκτώβρη. Ο Προϋπολογισμός του 2019 θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτώβρη.

Ν. Δένδιας: Η ΝΔ χαίρεται για την μη περικοπή των συντάξεων, αλλά διατηρούνται τα αδιέξοδα

«Η ΝΔ χαίρεται για την μη περικοπή των συντάξεων, η κοινωνία δεν άντεχε άλλη περικοπή» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας σημειώνοντας όμως ότι η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2019 θα δείξει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδα. «Ας κρατάμε μικρό καλάθι» σημείωσε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι.

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ούτε ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι αναπτυξιακός

Ούτε ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι αναπτυξιακός εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρατηρώντας ότι καταφεύγει σε μία «επιδοματική ανακύκλωση της φτώχειας», ενώ τόνισε οι δεσμεύσεις για υψηλά πλεονάσματα «στην ουσία συνιστούν ένα βαρύ πρόγραμμα για την χώρα» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελέσει στόχο η δέσμευση για τα πλεονάσματα να πέσει στο 2%.

Θ. Παφίλης: Σκληρός και βαθιά ταξικός ο Προϋπολογισμός του 2019 «Σκληρό» και «βαθιά ταξικό» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2019 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικρίνοντας τις αναφορές σε «μεταμνημονιακή εποχή», καθώς βρίσκονται σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και παραμένουν μέχρι το 2060 οι δεσμεύσεις για τα πλεονάσματα. «Μην μας πείτε για τα ψίχουλα» προέτρεψε την κυβέρνηση ο Θ. Παφίλης τονίζοντας ότι στον Προϋπολογισμό του 2019 δεν περιλαμβάνεται «κανένα μέτρο για να πάρει από αυτούς που κατέχουν τον πλούτο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα