Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο

Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο
Credit Suisse iStock

Πτώση σημειώνεται την τελευταία ώρα στο Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αποκομίζουν κέρδη.

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει το Χρηματιστήριο εδώ και κάποια ώρα, καθώς πολλοί επενδυτές έσπευσαν να αποκομίσουν κέρδη.

Νωρίτερα, τα στοιχεία έδειχναν “ανάσα” για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χτεσινή κάθετη πτώση.

Στην Αθήνα μέχρι τις 11:30 ενώ είχε ξεκινήσει πιο δυναμικά ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε κέρδη 0,8% υπερβαίνοντας τις 1.032 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν στο +1,6% και εκείνος της μεσαίας ακολουθεί στο +1,4%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχυόταν 1,6%, ενώ λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης είχε κάνει άλμα σχεδόν 3%

Συγκεκριμένα η Φρανκφούρτη ενισχύθηκε με 0,58% από 1,7% νωρίτερα, το Λονδίνο 0,69% από 1,2%.

Νωρίτερα το Παρίσι ήταν στο 1,4% και τώρα στο 0 73%.

Να σημειωθεί ότι οι επενδυτές στην Ασία δεν είχαν προλάβει να αφομοιώσουν τις εξελίξεις και υπήρξε νευρικότητα στις κινήσεις τους.

Στο μεταξύ οι μετοχές της Credit Suiisse στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης εκτινάχθηκαν πάνω από 30% το πρωί της Πέμπτης, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (54 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1% ενώ ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά 0,94% στις 26.973 μονάδες. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε 0,6% στις 3.244 μονάδες.

Τέλος, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε πτώση 1,4% στις 19.269 μονάδες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα