Σταϊκούρας: Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δόσεων στεγαστικών δανείων

Σταϊκούρας: Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δόσεων στεγαστικών δανείων
Eurokinissi

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε για το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης των κόκκινων δανείων και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τον τρόπο εξόφλησης αναδρομικών.

Την Δεύτερα θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το λεγόμενο πρόγραμμα γέφυρα μέσω του οποίου το δημόσιο θα επιδοτεί για εννέα μήνες τις δόσεις κόκκινων και πράσινων στεγαστικών δανείων.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη από την Βουλή.

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ο υπουργός οικονομικών είπε ότι εφεξής θα είναι όλο και πιο στοχευμένα στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο όπως είναι ο Τουρισμός.

Η χρηματοδότηση των μέτρων θα είναι όπως είπε από το δημοσιονομικό απόθεμα το δανεισμό αλλά και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και τις κοινοτικές πρωτοβουλίες όπως το SURE που αποσκοπεί στην στήριξη της απασχόλησης .

Όπως είπε, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να εισρέουν στην Ελλάδα χρήματα από την ΕΕ ενώ επανέλαβε ότι ταμειακά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ακόμη και ένα νέο κύμα πανδημίας αν αυτό έρθει το φθινόπωρο.

Για την αποπληρωμή των αναδρομικών των συνταξιούχων ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να καλυφθούν απολύτως. Κράτησε όμως τα χαρτιά του κλειστά σε ότι αφορά το θέμα ενεδεχόμενου κουρέματος των ποσών ώστε να γίνει εφάπαξ καταβολή των ποσών.

Τέλος, σε ότι αφορά την επαναφορά στην τροχιά της μείωσης φόρων είπε ότι μετά την αύξηση δαπανών που απαίτησε από τον Μάρτιο η υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση θα επανέλθει στην πολιτική της μείωσης φόρων .

Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι πρόγευση για τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης θα δοθεί από το εφετινό βήμα της ΔΕΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα