ΔΝΤ: Ουδέν σχόλιο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

ΔΝΤ: Ουδέν σχόλιο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

"Ταβάνι χρέους" υπάρχει σε όλα τα προγράμματα διάσωσης στα οποία συμμετέχει το ΔΝΤ και όχι μόνο της Ελλάδας, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ

Το “ταβάνι χρέους” υπάρχει για όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΔΝΤ και όχι μόνο για την Ελλάδα δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου αρνούμενος να σχολιάσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τις διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων.

Ο κ. Γουίλιαμ Μάρεϊ απαντώντας πριν από λίγο σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές είπε χαρακτηριστικά: “Άκουσα τον ‘Έλληνα Κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι η Ελλάδα σκέπτεται έξοδο στις αγορές πριν τα μέσα τους 2018, αλλά το ταμείο ενδιαφέρεται για κάθε χώρα που βοηθάει, να συνεχίζεται η δημοσιονομική προσαρμογή και να προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις”.

Ο κ. Μάρευ επιβεβαίωσε ότι αργά το απόγευμα της Πέμπτης, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για να εγκρίνει επι της αρχής το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ελλάδα, αλλά επιφυλάχθηκε για περισσότερα μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Απέφευγε να απαντήσει και για την πληροφορία που υπάρχει ότι αντίθετα με άλλα αντίστοιχα προγράμματα στην περίπτωση της Ελλάδας το ΔΝΤ, δεν θα θέσει κανένα χρονικό περιθώριο στους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας για να προχωρήσει και τουλάχιστον να διευκρινιστεί επαρκώς το πακέτο των μέτρων για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

“Αυτό θα αποφασιστεί κατά την σημερινή συνεδρίαση” αρκέστηκε να πει.

Απέφυγε επίσης να απαντήσει και για φήμες που θέλουν οι Ευρωπαίοι να είναι εξοργισμένοι το Ταμείο, αφού με τις συνεχείς παρεμβάσεις του, πρώτα με τα μέτρα για το 2019 -2020 και τώρα με την έξοδο στις αγορές, καθυστερεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

“Δεν έχω τίποτα να πως για το θέμα” τόνισε ο κ. Μάρεϊ.

(Πηγή φωτογραφίας: AP via FR170079 AP /Cliff Owen)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα