Δώρο ναι, αλλά μάλλον όχι το Πάσχα

Δώρο ναι, αλλά μάλλον όχι το Πάσχα
Κλειστά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού MotionTeam

Κανονικά μεν ως προς το ύψος, αλλά μάλλον αργότερα θα δοθεί, καθώς φαίνεται, το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μήνυμά του το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το δώρο για τον ιδιωτικό τομέα θα δοθεί κανονικά όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία αλλά πρόσθεσε ότι ο χρόνος καταβολής του θα καθοριστεί.

Το πρωί ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δώρο του Πάσχα απάντησε μονολεκτικά ότι το θέμα « αξιολογείται». Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το σχέδιο που έχει προκριθεί είναι να δοθεί στις επιχειρήσεις ένα χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο από τις νόμιμες προθεσμίες.

Ειδικότερα αν αφορά μια επιχείρηση η οποία δεν έχει πληγεί από την κρίση (πχ ένα σούπερ μάρκετ), ο εργοδότης εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να καλύψει το δώρο έγκαιρα για να μην το έχει για αργότερα μέσα στο χρόνο.

Αν όμως πρόκειται για επιχείρηση η οποία έχει μείωση του τζίρου της και πάσχει από έλλειψη ρευστότητας, θα μπορεί να καλύπτει το δώρο του Πάσχα σε μεγαλύτερο διάστημα, αφού δεν θα είναι δεσμευτικές οι ημερομηνίες.

Όλα αυτά αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα διευκρινιστούν σε κοινές δηλώσεις που θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Στις διευκρινίσεις περιλαμβάνονται και οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα