Δώρο Χριστουγέννων 2022: Πότε καταβάλλεται και πως υπολογίζεται

Δώρο Χριστουγέννων 2022: Πότε καταβάλλεται και πως υπολογίζεται
Φωτογραφία αρχείου /iStock

Νωρίτερα από ποτέ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων. Δείτε πως μπορείτε να το υπολογίσετε.

Η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου του 2022 σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Την ίδια μέρα, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων), το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Επισημαίνεται ότι ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η καταβολή του προβλεπόμενου ποσού γίνεται μόνο σε χρήματα.

Πως υπολογίζω το Δώρο Χριστουγέννων

Για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων μπορείτε να μπείτε στη σχετική ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ.

Σημειώνεται ότι υπολογισμός για το Δώρο Χριστουγέννων συνδέεται άμεσα με τον τρόπο που αμείβονται οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει, δηλαδή, να ληφθεί υπόψιν αν ο εργαζόμενος πληρώνεται με ημερομίσθιο ή μισθό ενώ η χρονική περίοδος που υπολογίζεται για το Δώρο είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Πότε πέφτουν οι αργίες το 2023

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα