Δραγασάκης: Η κινδυνολογία δεν πέρασε. Τα ΑΤΜ δεν κινδυνεύουν

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ// ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ// ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Τι είπαν κατά την έξοδό τους από την ΤτΕ

Την πεποίθηση του ότι στο αυριανό Eurogroup θα επιτευχθεί μία «αμοιβαίως επωφελής» συμφωνία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Στην αντίθετη περίπτωση», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του». Ο ίδιος επεσήμανε ότι την Ελληνική Κυβέρνηση δεν τη φοβίζει η στάση της Γερμανίας. Όπως είπε «έχουμε κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση και δεν έχουμε λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση».

Ο κ. Δραγασάκης προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά τη στάση που θα κρατήσει εφεξής, από το αποτέλεσμα του αυριανού Eurogroup» και διαβεβαίωσε ότι η ΤτΕ έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη ρευστότητα του συστήματος προσθέτοντας μάλιστα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο».

«Είμαστε εδώ προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενο ατύχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης εξήρε την στάση των καταθετών οι οποίοι όπως είπε «παρά τις απαράδεκτες και καταστροφολογικές αναφορές σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία». Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, αναφερόμενος στη στάση αυτή των ΜΜΕ, «υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την Ελλάδα να είναι γονατισμένη προκειμένου να επιβάλλουν τις θέσεις τους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network