Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά με ΕΚΤ και ΤτΕ για τη σταθερότητα των τραπεζών

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά με ΕΚΤ και ΤτΕ για τη σταθερότητα των τραπεζών
European Union Summit Meeting in Brussels, Belgium on June 22, 2015. / , 22 2015. Sooc

Συνάντηση με Ντράγκι, παρουσία Τσακαλώτου. Το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει το ΔΣ για το ELA των τραπεζών με το βλέμμα στραμμένο στις ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας μετά την ανακήρυξη του δημοψηφίσματος

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον διοικητή της ΕΚΤ, M. Nτράγκι, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευ. Τσακαλώτου.

Τα ανωτέρω ο Γ. Δραγασάκης τα έκανε γνωστά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Αναλυτικά το διπλό tweet του Γ. Δραγασάκη έχει ως εξής:

“Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας”.

Στενά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα η ΕΚΤ

Στενά ανακοίνωσε πως παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα η ΕΚΤ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου και την απόφαση του Eurogroup να μην χορηγήσει παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση – μόλις δύο αράδων – που εξέδωσε η ΕΚΤ, προσεχώς θα συνεδριάσει το Διοικητικό της Συμβούλιο για να συζητήσει το ελληνικό σύστημα και να αποτιμήσει την κατάσταση του ελληνικού ζητήματος.

Το ΔΣ της ΕΚΤ θα συνεδριάσει προσεχώς για να συζητήσει την ελληνική κατάσταση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το ΔΣ της ΕΚΤ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Κυριακής, με στόχο την πιθανή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς υπάρχει ακόμη ένα ελάχιστο περιθώριο μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου, οπότε και εκπνέει το ελληνικό πρόγραμμα.

Η απόφαση της ΕΚΤ για το ELA των ελληνικών τραπεζών θα ληφθεί πριν τη Δευτέρα, επιβεβαιώνουν από την πλευρά τους ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα