ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ: Δουλεύουμε για να υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα μέχρι τις 11 Μαΐου

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012.  Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρία τμήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει «σημαντικά» κάτω από το 110% το 2022.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.)
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρία τμήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει «σημαντικά» κάτω από το 110% το 2022. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) EUROKINISSI

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς συμφωνία

«Κοινός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιτύχει χρηματοοικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην ίδια δήλωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες, οι τρεις θεσμοί επισημαίνουν ότι «συνεχίζουν να εργάζονται στενά προς την επίτευξη αυτού του στόχου» και καταλήγουν λέγοντας ότι «και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν απτή πρόοδο ως τις 11 Μαΐου».

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ και κοινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σύγκλιση σε γενικές γραμμές όσον αφορά τα κρίσιμα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Όλα δείχνουν ότι έχουν γίνει βήματα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network