“Ειδικές αμοιβές” 1,1 εκατ. στον προϋπολογισμό: Δικαιώματα για ταινίες, μεταφράσεις, υποτιτλισμοί αλλά και δωρεάν διόδια

“Ειδικές αμοιβές” 1,1 εκατ. στον προϋπολογισμό: Δικαιώματα για ταινίες, μεταφράσεις, υποτιτλισμοί αλλά και δωρεάν διόδια
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας κατα τη συζήτηση επικαιρων ερωτησεων στην Βουτλή την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οι πιστώσεις 1,1 εκατ. ευρώ που εμπεριέχει ο προϋπολογισμός προορίζονται για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας, αλλά και του Καναλιού της Βουλής

Ειδικές αμοιβές ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Βουλής, με τον κωδικό 899 να περιλαμβάνει πιστώσεις που προορίζονται για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας αλλά και του καναλιού της Βουλής για αγορά δικαιωμάτων ταινιών και ντοκιμαντέρ με την εργασία μετάφρασης και υποτιτλισμού τους.

Σε αυτόν τον “ευρύχωρο” κωδικό στριμώχνονται μάλιστα και οι δωρεάν διαβάσεις από διόδια για περισσότερους από 30 βουλευτές.

Οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό του 2013 ήταν 950.000 ευρώ. Με την επισήμανση ότι το ποσό αφορούσε “κυρίως τον υποτιτλισμό και τη μίσθωση προγράμματος (δικαιώματα) για τις ανάγκες λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού”, στον κωδικό 899 και μόνο για το 2010 είχαν εγγραφεί 2 εκατ. ευρώ.

Στα αξιομνημόνευτα είναι ότι το σχετικό κονδύλι, ως πίστωση προϋπολογισμού, είχε φτάσει το 2008 στο τρελό ποσό των 4.380.000 ευρώ.

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι προ ολίγων μηνών, στις 26 Απριλίου, αποφασίστηκε η ανάθεση σε εταιρεία του έργου μετάφρασης και υποτιτλισμού ταινιών και ντοκιμαντέρ για το κανάλι της Βουλής με κόστος από 1,80 έως 1,95 ευρώ ανά λεπτό.

Έως τώρα δεν υπάρχει πληροφόρηση για τη συνολική διάρκεια των προς μετάδοση (και μετάφραση-υποτιτλισμό) νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων από το κανάλι που δημιουργήθηκε για να μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών του Κοινοβουλίου.

Από τα ενδιαφέροντα της τελευταίας περιόδου, επίσης, είναι οι αποφάσεις για την προμήθεια συνολικά 185 ηλεκτρονικών υπολογιστών γραφείου, τεσσάρων φορητών και 15 τύπου notebook (τα τελευταία για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας).

Ακόμα, η προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής έναντι 93.530,44 ευρώ, η αλλαγή 79 παραθύρων σε χώρους αιθρίων της Βουλής με κόστος 88.117,70 ευρώ και, φυσικά, η αλλαγή της μοκέτας στην αίθουσα της Γερουσίας, για την οποία δαπανήθηκαν 25.830 ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα