Ειδική σελίδα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας στο www.espa.gr

Ειδική σελίδα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας στο www.espa.gr
Ανοίγουν την Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα Eurokinissi

Σε ειδική σελίδα στο espa.gr θα μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι όλες τις πληροφορίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Πολλές από τις δράσεις που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται για τη στήριξη των επαγγελματιών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία CoVid-19, χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ.

Αυτό σημειώνεται στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ και προστίθεται ότι «οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ταχύτατες και έκτακτες, καθώς με την ευελιξία που εξασφαλίστηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, τρέχουν τα προγράμματα και εντάσσονται στην πορεία». 

Οι κινήσεις αυτές όπως έχει επισημάνει και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης, αποτυπώνονται σε μία σειρά από δράσεις που υλοποιούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με πόρους του ΕΣΠΑ, όπως είναι η επιδότηση των τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, καθώς και, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και η επιστρεπτέα προκαταβολή. 

Για την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα αυτά που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ,δημιουργήθηκε στο www.espa.gr μια ειδική σελίδα για τη Στήριξη της Επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας Covid-19, η οποία είναι προσβάσιμη από www.espa.gr/el/Pages/espa_covid.aspx.

Η σελίδα περιέχει τις βασικές πληροφορίες για τα προγράμματα, με συνδέσμους και σύντομες παρουσιάσεις που υλοποιήθηκαν και θα λειτουργεί ως ένα δυναμικό σημείο αναφοράς που θα επικαιροποιείται συνεχώς.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα