Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης

Πως συμμετέχει η κάθε τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την ελληνική οικονομία ανταποκρινόμενη με υπευθυνότητα στις ανάγκες των επιχειρηματικών της πελατών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από κύκλους της τράπεζας «στην ιδιαίτερη αυτή για όλους μας οικονομική συγκυρία που προέκυψε από την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης μέτρα οικονομικής στήριξης, για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της Τράπεζας και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται σειρά μέτρων για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, όπως:

  • Παράταση ορίων Κεφαλαίου Κινήσεως
  • Επιδότηση τόκων δανείων
  • Αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων
  • ΤΕΠΙΧ ΙΙ – Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης με Επιδότηση Επιτοκίου
  • Εγγυοδοτικό πρόγραμμα για νέες χρηματοδοτήσεις

Ειδικότερα, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «eγγύηση για το Μέλλον» και σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ, παρέχονται δάνεια σε ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις με την εγγύηση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19», με ταχύτατες διαδικασίες εγκρίσεως εντός 48 ωρών και άμεση εκταμίευση με προνομιακό επιτόκιο.

Το ποσοστό της εγγυήσεως του Ταμείου ανά δάνειο ανέρχεται σε ποσοστό 80%, η συνολική διάρκεια έως πέντε έτη, ενώ το ποσό δύναται να φθάσει ή και να ξεπεράσει το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης ή το διπλάσιο του μισθολογικού της κόστους.

Αιτήσεις για το εν λόγω πρόγραμμα γίνονται στο www.ependyseis.gr/mis με την επιλογή της Εθνικής Τράπεζας.

Η στρατηγική της Τράπεζας εστιάζεται στην συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των επιχειρήσεων από τους Υπεύθυνους Πελατείας, η οποία ενισχύθηκε, λόγω και της τρέχουσας συγκυρίας, με αποστολή πληροφοριακού υλικού (email /sms /newsletter) αναφορικά με τα προγράμματα στήριξης, ώστε μέσω της συνεχούς ενημέρωσης να καταστεί δυνατή η έγκαιρη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, η τήρηση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων στα προαναφερθέντα προγράμματα, καθώς και η ορθή υποβολή τους.

«Μας τιμά ιδιαίτερα ότι μέσω αυτής της στρατηγικής, αλλά και της υπέρμετρης προσπάθειας των Υπεύθυνων Πελατείας μας, η Εθνική Τράπεζα κατέλαβε μια από τις υψηλότερες θέσεις σε αριθμό υποβληθέντων αιτήσεων ΤΕΠΙΧ ΙΙ σε σχέση με τις υπόλοιπες Τράπεζες – τη δεύτερη θέση σε αριθμό υποβληθέντων αιτήσεων ΤΕΠΙΧ ΙΙ.» επισημαίνουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας.

Περαιτέρω, αναβαθμίζονται συνεχώς οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εστιάζοντας στις ανάγκες των επιχειρήσεων και προσφέροντας νέες λειτουργικότητες, όπως:

  • Online αίτημα εκταμίευσης – Δυνατότητα online υποβολής αιτήματος εκταμίευσης επιχειρηματικών δανείων.
  • Online legalization – Ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος ανανέωσης και τροποποίησης γνωμάτευσης νομιμοποίησης και επισύναψη νομιμοποιητικών εγγράφων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση τους στο Κατάστημα
  • Online repayment – Δυνατότητα ηλεκτρονικής αποπληρωμής επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων, χωρίς επίσκεψη στο Κατάστημα.
  • Online documents upload – Δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής εγγράφων και λοιπών οικονομικών στοιχείων.

Η συστηματική μας προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη, ενώ έχουν εξασφαλιστεί ιδιαιτέρως σημαντικά κεφάλαια για τη διασφάλιση της ρευστότητας υφισταμένων και νέων πελατών μας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Δάνεια με την εγγύηση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. καθώς και τα λοιπά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα, θα βρείτε εδώ:

https://www.nbg.gr/el/business/co-funded-loans/subsidized-loans/guaranteed-loan

https://www.nbg.gr/el/eimaste-dipla-sas-me-prakseis/metra-stiriksis-epixeiriseon

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα