Τέλος η ταλαιπωρία για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Τέλος η ταλαιπωρία για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Την λήξη της ταλαιπωρίας των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ως προς τις συντάξεις τους, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας

Επ αόριστον απονομή της σύνταξης στους ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα - μη αναστρέψιμες παθήσεις - μελετά το υπουργείο Εργασίας.

Μέχρι τώρα οι  πολίτες με προβλήματα αναπηρίας έπρεπε να επανεξετάζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να συνεχίζεται η καταβολή της σύνταξης.

Το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί να τερματίσει στο σημερινό καθεστώς ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνταξιούχοι. Με ποιό τρόπο; Με την παύση των επαναλαμβανόμενων αξιολογήσεων των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας επ' αόριστον.

Την Τρίτη συνεδρίασε για πρώτη φορά η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία και έχει αναλάβει το έργο του καθορισμού των παθήσεων για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια της αναπηρίας ως "επ' αόριστον".

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης τόνισε πως με την ολοκλήρωση των εργασιών "θα κλείσει ένα κεφάλαιο ταλαιπωρίας για πολλούς ανάπηρους συμπολίτες μας, που ήταν αναγκασμένοι να επαναξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αναπηρίες μη αναστρέψιμες."

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην επιτροπή συμμετέχουν ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, οι καθηγητές ιατροί κκ. Χρ. Στεφανάδης και Ελ. Σταμπούλης, οι ιατροί του Ειδικού Σώματος Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών κκ. Θάλεια Σπυροπούλου, Κ. Βλάχος και Ι. Ζαχαρός, ο ιατρός εργασίας κ. Γ. Κουρουκλής,καθώς και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ) κ. Χρ. Νάστας.

SHARE:

24Media Network