Επικουρικό ταμείο μαμούθ και μειώσεις συντάξεων έως 50%

ΑΘΗΝΑ-Απεργούν ως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ως την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΙΚΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Απεργούν ως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ως την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΚΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Στα 3,5 εκατ. θα φτάνουν οι ασφαλισμένοι στο νέο ταμείο-μαμούθ. Συγχώνευση του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΑΥ (εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες) και του ΤΕΑΙΤ. Διαβάστε στο NEWS 247 τί θα ισχύσει με τις συντάξεις

Τη δημιουργία ενός τεράστιου επικουρικού Ταμείου μισθωτών με 3,5 εκατ. ασφαλισμένους εργαζομένους και συνταξιούχους και την ταυτόχρονη, μείωση των επικουρικών συντάξεων από 10% έως 50% προβλέπει η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

Το νέο Ταμείο θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ (μισθωτών), του ΤΕΑΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων), του ΤΑΥ- ΤΕΚΩ (εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες), του ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπαλλήλων) και του ΤΕΑΙΤ (ιδιωτικών υπαλλήλων).

Όποιο από τα πέντε Ταμεία δεν επιθυμεί να ενοποιηθεί μπορεί να το ζητήσει εντός 3 μηνών, αλλά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να καλύψουν μόνα τους τα ελλείμματά τους.

Στο νέο ΕΤΕΑΜ θα ενοποιηθεί η περιουσία των επιμέρους φορέων και θα λειτουργήσουν ατομικοί λογαριασμοί ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα εισφορών και παροχών για τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος από το 2001.

Ωστόσο, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα μεταβληθεί.

Οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων θα αφορούν και τους παλαιούς και τους νέους συνταξιούχους. Παρά τις περικοπές, το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.

SHARE:

24Media Network