Επιστρέφει το ΔΝΤ αλλά με ανοιχτή ημερομηνία

Επιστρέφει το ΔΝΤ αλλά με ανοιχτή ημερομηνία

Την επιστροφή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις χωρίς ωστόσο να λέει πότε

Tην επιστροφή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε λόγο για «έγκαιρη επιστροφή» (early return) της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, λέγοντας πως ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί, μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

«Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε πως την Τετάρτη υπήρξε συνάντηση στις Βρυξέλλες, για να αξιολογηθεί η κατάσταση του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαίωσε την παρουσία του Πόλ Τόμσεν σε αυτήν. «Έγινε καλή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές» είπε.

Το ΔΝΤ επιμένει στην εκτίμησή του, όπως ανέφερε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 4% με 5% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το 2018.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΔΝΤ ότι είναι σκληρό και άτεγκτο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως δεν είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται σκληρό το ΔΝΤ και να υποστηρίζεται ότι μπλοκάρει το πρόγραμμα. «Η δουλειά μας είναι να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει να κάνουμε τα μέλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network