Επιστροφή στην ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα με την Alpha Bank

Επιστροφή στην ομαλή επιχειρηματική δραστηριότητα με την Alpha Bank
ALPHA BANK (EUROKINISSI/ ) Eurokinissi

Η Alpha Bank στο πλευρό κάθε επιχειρηματία.

Η Alpha Bank, από τις αρχές του έτους, έχει διαθέσει περισσότερα από Ευρώ 2,2 δισ. για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα και καθώς η μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας με διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες είναι απαραίτητη για να οδηγηθεί η χώρα σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, η Alpha Bank ενισχύει, σε συνεργασία με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προστατεύοντας τον παραγωγικό ιστό και τις θέσεις εργασίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στηρίζουμε έμπρακτα και με απόλυτη προτεραιότητα την επιχειρηματικότητα, διαθέτοντας μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως:

  • Επιδότηση Τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων
  • Αναστολή Δόσεων επιχειρηματικών δανείων
  • Παράταση Ισχύος Πιστοδοτικών Ορίων
  • Δράση ΤΕΠΙΧ ΙΙ – Κεφάλαιο Κίνησης με επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
  • Δράση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19,

ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέα προγράμματα με τη συμμετοχή της Alpha Bank όπως:

  • Το COSME COViD-19 Sub-window, το οποίο θα αφορά σε χρηματοδοτήσεις Κεφαλαίου Κίνησης με την Εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κατά 80% και
  • Το Eγγυοδοτικό Πρόγραμμα Μικροπιστώσεων “ΕaSI” επίσης με την Εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κατά 80%, ειδικά σχεδιασμένο για Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Alpha Bank με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, πρωτοστατήσαμε στη δέσμευση κονδυλίων υπέρ της πελατείας μας στο πλαίσιο της Δράσης ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια, ενώ, με τον ίδιο δυναμικό ρυθμό, συμμετέχουμε ενεργά και στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19.

Το εν λόγω Πρόγραμμα μέσω του οποίου θα διατεθούν σε πρώτη φάση από την Alpha Bank νέες χρηματοδοτήσεις ύψους Ευρώ 800 εκατ. περίπου, απευθύνεται σε Μικρομεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και κλάδου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες αποκτούν πρόσβαση σε προνομιακή χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης, διάρκειας έως 5 έτη, με 80% εγγύηση από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και ρευστότητας.

Το ύψος της χρηματοδότησης διαμορφώνεται ανάλογα με τον κύκλο εργασιών, το ετήσιο μισθολογικό κόστος ή τις τεκμηριωμένες ανάγκες ρευστότητας της επιχείρησης, ενώ παρέχεται μεγάλη ευελιξία, καθώς για την εκταμίευση, δεν απαιτείται η προσκόμιση παραστατικών δαπάνης από την επιχείρηση.

Το ενδιαφέρον των Πελατών για την παραπάνω προνομιακή χρηματοδότηση παρουσιάζεται ήδη πολύ υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των έως σήμερα υποβληθεισών αιτήσεων συμμετοχής στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Επενδύσεων (ΠΣΚΕ).

Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβανόμενοι τον ρόλο και την ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, κάνουμε πράξη την αποστολή μας που είναι η επιστροφή της χώρας στην ομαλή οικονομική δραστηριότητα. Η εμπειρία και οι γνώσεις των Στελεχών μας, η ευελιξία και ταχύτητα παροχής λύσεων σε συνδυασμό με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της Alpha Bank, εγγυώνται την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων, με αποφασιστικότητα και απόλυτη αξιοπιστία.

του Σπυρίδωνα Σ. Ρεντετάκου,

Διευθυντή Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα