Επιβραδύνεται η γερμανική οικονομία

Επιβραδύνεται η γερμανική οικονομία
AP-PHOTO

Bundesbank αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξης της χώρας, προβλέπει επιβράδυνση μετά το 2018

Η γερμανική κεντρική τράπεζα αναθεώρησε σήμερα ανοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία θα συνεχίσει να βιώνει άνθηση παρόλο που ο ρυθμός ανάπτυξης πιθανόν να επιβραδυνθεί.

Η Bundesbank αναμένει το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να αυξηθεί κατά 2,5% την επόμενη χρονιά, πάνω από την πρόβλεψη του Ιουνίου για 1,7%, ενώ η ανάπτυξη το 2019 προβλέπεται στο 1,7%, πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,6%.

«Η γερμανική οικονομία βιώνει μια ισχυρή ανοδική πορεία», ανέφερε η Bundesbank στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της. «Χάρη στην ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό, η βιομηχανία βλέπει δυναμική ανάπτυξη και διατηρείται η σημαντική ανοδική πορεία στις επιχειρηματικές επενδύσεις».

«Αυτή η ευρείας βάση, εύρωστη οικονομική ανοδική πορεία φθάνει σε ολοένα και πιο ώριμο επίπεδο, το οποίο σημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης πιθανόν να επιβραδυνθεί μεσοπρόθεσμα και να συγκλίνει με αυτόν της δυνητικής ανάπτυξης», προσέθεσε η κεντρική τράπεζα.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι η αύξηση των εξαγωγών θα αποδυναμωθεί περαιτέρω, ιδιαίτερα λόγω των περιορισμών στη δυναμικότητα και των ελλείψεων στο εργατικό δυναμικό.

Η Bundesbank αναθεώρησε επίσης ανοδικά τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό το 2018 αλλά πτωτικά για το 2019, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να παλεύει για να πετύχει το στόχο της για τον πληθωρισμό για επίπεδα μόλις κάτω του 2%.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP-Photo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network