ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για επιδότηση 12.700 θέσεων εργασίας

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.
Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκδόθηκε η προδημοσίευση της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα επιδότησης«Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» που αφορούν συνολικά 12.700 ωφελούμενους

Το κείμενο αποτελεί πρόταση για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ με αντικείμενο δύο νέα προγράμματα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» που αφορούν συνολικά 12.700 ωφελούμενους.

Στην προκήρυξη περιγράφονται οι όροι και προϋποθέσεις θα εξειδικευτούν στη Δημόσια Πρόσκληση η οποία θα ακολουθήσει μετά την έκδοση της ΚΥΑ. Οι βασικοί άξονες του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους για τις θέσεις που αφορούν στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης (Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος).

Αναλυτικά, το νέο πρόγραμμα σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr αφορά την επιχορήγηση σε όλη την επικράτεια:

α)  νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015,

β)  πρώην εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31 Αυγούστου 2015.

Η περιφερειακή κατανομή των θέσεων θα προσδιορίζεται στη δημόσια πρόσκληση.

Η λογική των νέων προγραμμάτων στηρίζεται στην εκ των υστέρων επιβράβευση των επιχειρήσεων που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας είτε μέσω της επιχορήγησης εργοδοτών, είτε μέσω της επιδότησης νέων, πρώην άνεργων, επιχειρηματιών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις - ΚΟΙΝΣΕΠ (του Ν. 4019/2011) για τα μέλη τους. Αφορά σε επιχορήγηση νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου, οι οποίες δημιουργήθηκαν από 01.01.2015 έως και 31.08.2015 καθώς και σε πρώην εγγεγραμμένους άνεργους, που έκαναν έναρξη δραστηριότητας κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2014 έως και 31.08.2015, και εξακολουθούν να τη διατηρούν κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην σχετική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ η οποία θα ενεργοποιηθεί γι' αυτό τον σκοπό εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα, βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησης. Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και οι σχετικές εγκρίσεις θα συνεχιστούν μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.


δείτε εδώ όλη την προκήρυξη του ΟΑΕΔ


Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika:

Ξεμπλοκάρει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

«Κατεβάζουν ρολά» τα φαρμακεία


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network