Efood: Έπιασε πάτο στις αξιολογήσεις – Απόλυτη κατακραυγή στα social και διαγραφές λογαριασμών

Efood: Έπιασε πάτο στις αξιολογήσεις – Απόλυτη κατακραυγή στα social και διαγραφές λογαριασμών

Τα αρνητικά σχόλια των κριτών στα social media και οι βαθμολογίες μετά τον σάλο που ξέσπασε που έριξαν στα "τάρταρα" τις αξιολογήσεις. Μαζική καταδίκη στο Twitter παρά τις εξηγήσεις της εταιρείας.

Χωρίς επιστροφή φαίνεται πως είναι η κατάσταση για την Efood παρά την απολογητικού χαρακτήρα ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οποία έκανε λόγο για λανθασμένη επικοινωνία την οποία και αποδοκιμάζει.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά τον σάλο που ξέσπασε, πρώτα στα social media, σχετικά με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους διανομείς με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, καθώς τέθηκε το δίλημμα “Freelancer ή διακοπή συνεργασίας” και μάλιστα χωρίς καμία εναλλακτική. Ειδοποιούσε δηλαδή τους εργαζόμενους ότι είτε θα συνεχίσουν ως “ελεύθεροι συνεργάτες” είτε δε θα συνέχιζαν καθόλου και επικαλούνταν για την απόφαση ενός τύπου αξιολόγηση.


Το θέμα προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις και έλαβε ακόμα και πολιτικές προεκτάσεις, με τα κόμματα να κάνουν λόγο για “εργασιακή δυστοπία” και “εκτρωματικό χαρακτήρα του νόμου Χατζηδάκη“, ενώ ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και των χρηστών των social media. Ενδεικτική είναι και η δημιουργία του hashtag #cancel_efood στο Twitter, το οποίο από τις βραδινές ώρες βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν έμειναν μόνο σε σχόλια, καθώς πολλοί χρήστες της πλατφόρμας ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε διαγραφή των προσωπικών τους λογαριασμών από την ιστοσελίδα, καλώντας και άλλους να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και σε κακές βαθμολογίες, ρίχνοντας έτσι τις αξιολογήσεις της εφαρμογής στο 1 αστέρι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα