Εργαζόμενος της Eldorado Gold: Στο βωμό των ψήφων καταστρέφουν οικονομικά μια περιοχή

Εργαζόμενος της Eldorado Gold: Στο βωμό των ψήφων καταστρέφουν οικονομικά μια περιοχή
Demonstration of Gold Miners of Hellas Gold outside the Council of State, in Athens, on Oct. 2, 2015 / , , 2 , 2015 SOOC

"Στο μέλλον επειδή η επένδυση είναι μία και αδιαίρετη, δυστυχώς θα φύγουμε και οι 2.000", λέει στο NEWS 247 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Γιώργος Χατζής

Κραυγή αγωνίας και οργή από τους εργαζομένους μετά την απόφαση της καναδικής εταιρείας ορυχείων Eldorado Gold να αναστέλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Eldorado ανέφερε ότι αναστέλλει την κατασκευή στο ορυχείο των Σκουριών και προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν λάβει την άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, πρόσθεσε. Η εταιρεία επίσης μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.

“Το μέλλον των εργαζομένων της Eldorado Gold είναι αβέβαιο. Η κομματική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς στέλνει στην φτώχεια και στην ανεργία μια ολόκληρη περιοχή”, τονίζει στο NEWS 247  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Γιώργος Χατζής.

“Το ΣτΕ έχει δικαιώσει πάρα πολλές φορές αυτήν την επένδυση. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, ζούμε με τα μεταλλεία χρόνια.. δυστυχώς στο βωμό των ψήφων κάποιων, όπως η Κατερίνα Ιγγλέζη βουλευτής της περιοχής και του δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη,  του Γιώργου Ζουμπά καταστρέφουν οικονομικά μια περιοχή, όπως ακριβώς έχει κάνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτή η κυβέρνηση”, τονίζει.

“Εξακόσιοι εργαζόμενοι θα χάσουν άμεσα τη δουλειά τους, στο μέλλον όμως επειδή η επένδυση είναι μία και αδιαίρετη, δυστυχώς θα φύγουμε και οι 2.000”, σημειώνει και προσθέτει πως “τα μεταλλεία και γενικότερα οι ορυκτοί πόροι, μπορούν να σηκώσουν τη χώρα. Αν πραγματικά υπάρξει μια κυβερνητική προσέγγιση, η οποία να μπορεί να αξιοποιήσει τους ορυκτούς μας πόρους, πραγματικά η χώρα θα ανακάμψει. Επιτέλους πρέπει η Ελλάδα και οι Έλληνες να μπορούν να δουλέψουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους”.

“Η Eldorado και η κάθε Eldorado τα λεφτά θα τα πάρει και θα τα πάρει από τους Έλληνες φορολογούμενους γιατί υπάρχουν ποινικές ρήτρες. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν και μένα και τους συναδέλφους μου στον ΟΑΕΔ και αυτό δε το θέλουμε”, αναφέρει και καταλήγει: “Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε ώστε να μπορούμε και εμείς από το υστέρημά μας να πληρώνουμε τους φόρους μας για να σηκώσει η Ελλάδα το κεφάλι της ψηλά”.

(πηγή φωτογραφίας: sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα