Η ΕΕ τινάζει στον αέρα πρόγραμμα για 400.000 άνεργους στην Ελλάδα

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΕ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΕ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η τρόικα είχε δώσει το "πράσινο φως" ωστόσο η Κομισιόν ακυρώνει πρόγραμμα για την ανακούφιση των ανέργων στην Ελλάδα. Ποια εξήγηση δίνει η ΕΕ για τη στάση της

Μπλόκο σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας από την Κομισιόν, το οποίο είχε την έγκριση της τρόικας, αποκαλύπτει η εφημερίδα "Καθημερινή".

Το πρόγραμμα είχε καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ και προέβλεπε την επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 ανέργων.

Η πρωτοβουλία αφορά σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη για κοινωφελή εργασία, καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών, ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25, αναλαμβάνοντας και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αν και το πρόγραμμα έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει την έγκριση και τους επαίνους της τρόικας, απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Μάλιστα η απόφαση της ΕΕ, επισημοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας  Γ. Βρούτσης με τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ε.Ε. Κος Ρισέλ.

Ο Ρίσελ προειδοποίησε ότι η Κομισιόν θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Η εξήγηση που δίνει η ΕΕ για την άτεγκτη στάση της, είναι ότι η λογική του προγράμματος, αντίκειται στους κανονισμούς της Ε.Ε. για τη χρήση των πόρων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί "κοινωφελείς δράσεις".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είχε εγκριθεί και από την τρόικα, η οποία είχε επιβεβαιώσει ότι συμφωνεί με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, τον περασμένο Μάρτιο.

SHARE:

24Media Network