"Καθάριζαν" ποινικά μητρώα για να προσλαμβάνουν ημετέρους σε υπουργεία

Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πώς αδικήματα για κλοπή, λιποταξία και παράνομη οπλοφορία "πέταξαν" από ποινικά μητρώα υπαλλήλων, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν στο δημόσιο. Τα "αμαρτωλά" ΦΕΚ και οι επίορκοι. Διαβάστε τη λίστα

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι επίορκοι δεν απολύονται, αλλά προσλαμβάνονται! Με υπουργικές αποφάσεις, ποινικά μητρώα καθαρίζονται εν μία νυκτί, με στόχο την πρόσληψη στο δημόσιο ακόμη και πρώην κατάδικων, οι οποίοι βαρύνονται με εννέα αδικήματα, μεταξύ των οποίων κλοπή, λιποταξία και παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας " Realnews ", μία τέτοια απόφαση, όσο απίστευτη και αν ακούγεται, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Απρίλιο του 2013 και μάλιστα, φέρει την υπογραφή του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Από τα έγγραφα που δημοσιεύει αποκλειστικά η κυριακάτικη εφημερίδα, οι χάρες είναι τόσο "φωτογραφικές", ώστε να προσδιορίζεται και η θέση στην οποία έχει προσληφθεί ο ενδιαφερόμενος,. Άλλος μπαίνει στην Πυροσβεστική, άλλο στο Λιμενικό, άλλος στο δήμο Αμύνταιου, Ιωαννίνων, Σαλαμίνος.

Το θέμα έφτασε μέχρι το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τις επόμενες ώρες θα δώσει σκληρή μάχη με την τρόικα για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα.

Η Realnews έχει στα χέρια της περισσότερες από 30 υποθέσεις εξαγνισμού ποινικών μητρώων. Άλλες για μικρές κα εξαγοράσιμες ποινές και άλλες για μεγάλες που έφτασαν έως τα 5 χρόνια κάθειρξη. Επίσης, διαθέτει όλα τα ονοματεπώνυμα, τα οποία είναι δημοσιευμένα άλλωστε στα σχετικά ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις υπεγράφησαν μέσα στο 2012 και το 2013.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες περιπτώσεις "καθαρών" Ποινικών Μητρώων:

* Στον Δ.Σ. του Βασιλείου, ο οποίος έχει εκτίσει ποινές για εννέα αδικήματα. Βρίσκονταν στα δικαστήρια για 10 χρόνια. Τελικά διορίστηκε στο δήμο Ξάνθης.

* Στον Κ.Γ. του Δ. απονεμήθηκε χάρη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Παράλληλα, στις 9 Απριλίου του 2012, στο ΦΕΚ 397 δημοσιεύονται οι αποφάσεις για απονομή χάριτος του υπ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οι οποίες είναι 10 και μεταξύ άλλων, αφορούν:

* Τη Χ.Ζ. του Π., της οποίας σβήνεται η ποινή απάτης, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιωαννίνων.

* Την Η. Κ. του Σπ. από το μητρώο, της οποίας απαλείφεται καταδίκη στη Γερμανία για απάτη, προκειμένου να μην αποτελεί αυτή κώλυμα για το διορισμό της εκπαιδευτικού στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

* Τον Ι. Π. του Ν., στον οποίο απονέμεται χάρη για λιποταξία σε καιρό γενικής επιστράτευσης, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να μην αποτελεί κώλυμα για το διορισμό στο Δημόσιο ή τους ΟΤΑ.

* Τον Ι.Ζ. του Κ. από το μητρώο του οποίου σβήνεται η καταδίκη για κλοπή, με στόχο πάντα το διορισμό στο δημόσιο.

SHARE:

24Media Network