Regus: Δημιουργήστε το δικό σας πλάνο προσωπικής ανάπτυξης

Regus: Δημιουργήστε το δικό σας πλάνο προσωπικής ανάπτυξης

Τρόποι για να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης

Η Regus, o μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως  προτείνει τρόπους για να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης. Τονίζει λοιπόν, σε όσους αμφισβητούν αυτή την ιδέα, ότι η ανάγκη για αποτελεσματική εκπαίδευση του προσωπικού δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα και πρέπει να εξετάσουν το άγχος που προκαλεί η ψηφιακή τεχνολογία στις παγκόσμιες αγορές εργασίας και το φόβο των εργαζόμενων μη χάσουν τη δουλειά τους.

Τα σχέδια προσωπικής ανάπτυξης μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο από το να ελέγχετε απλά την καθημερινή σας απόδοση. Προσφέρουν ένα αποτελεσματικό πρότυπο επιβίωσης. Πρέπει απλώς να τα κάνεις σωστά - έτσι δεν παραμένουν απλά μια άσκηση επί χάρτου.

ADVERTISING

1) Αφορά τους άλλους, όχι εσάς

Ακόμη και όταν ένας υπάλληλος θέλει να εντυπωσιάσει, υπάρχει ο κίνδυνος να δει τα αναπτυξιακά σχέδια του προϊσταμένου του ως αγγαρεία. Βέβαια, ο κύριος λόγος για τον οποίο ασχολούμαστε με σχέδια ανάπτυξης είναι η αντιμετώπιση των επιχειρηματικών μας αναγκών. Η χρυσή τομή, λοιπόν, είναι να δημιουργηθεί ένα σχέδιο που θα εξυπηρετεί την εταιρία αλλά ταυτόχρονα θα διεγείρει και το προσωπικό.

2) Να είστε σοβαροί, αλλιώς μην ασχολείστε

Ένα από τα βασικά συστατικά για την πραγματοποίηση ενός σχεδίου προσωπικής ανάπτυξης είναι η αίσθηση εμπιστοσύνης που δημιουργεί. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά το να βρίσκει ένας προϊστάμενος τακτικά χρόνο για το προσωπικό.

Η δημιουργία ενός σωστού πλάνου ανάπτυξης σημαίνει να δημιουργούμε με σοβαρότητα τη δομή του. Δεν αρκεί να ζητάτε από το προσωπικό να γράψει τις δεξιότητες και τα χόμπι του. Ένα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στοιχεία: αυτοαξιολόγηση και προβληματισμό, επιλογές σταδιοδρομίας και τρόπους επίτευξής τους, συγκεκριμένους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και τρόπους επίτευξης και υλοποίησης αυτών των στόχων.

3) Αναθεωρήστε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Το πόσο συχνά πρέπει να αναθεωρούνται τα αναπτυξιακά σχέδια είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Αν αυτό γίνεται πολύ τακτικά το προσωπικό μπορεί να νιώσει ασφυξία. Αντιθέτως, η σπάνια επανεξέταση θα μπορούσε να απομακρύνει πολύ το προσωπικό από την υλοποίηση του σχεδίου. Η HSBC συνιστά τα σχέδια προσωπικής ανάπτυξης για νέους να γίνονται μηνιαίως- για το πρώτο τρίμηνο-, μεταβαίνοντας σε τριμηνιαίες αξιολογήσεις στη συνέχεια. Για τους παλιούς υπαλλήλους, τα σχέδια θα πρέπει να επανεξετάζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Regus: Δημιουργήστε το δικό σας πλάνο προσωπικής ανάπτυξης

4) Τα σχέδια προσωπικής ανάπτυξης είναι για όλους, ακόμα και για εσάς

Είναι σημαντικό τα σχέδια ανάπτυξης να εφαρμόζονται ευρέως σε έναν οργανισμό - ακόμη και στο αφεντικό. Οι προϊστάμενοι μπορεί να αδυνατούν να αναγνωρίσουν τις δικές τους αδυναμίες και τη δυσκολία να δεχθούν συμβουλές.

Η διαδικασία σχεδιασμού ενός αναπτυξιακού πλάνου θα μπορούσε να ξεκινήσει με την ανάθεση της βαθμολόγησης του προϊσταμένου από το προσωπικό του σε εξωτερικό σύμβουλο. Ο σύμβουλος θα μπορούσε στη συνέχεια να βοηθήσει τον διαχειριστή να φτιάξει ένα σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης που να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες του προσωπικού. Είναι πολύ σημαντικό να διαπιστωθεί ότι οι ίδιοι οι διαχειριστές διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη διεξαγωγή σχεδίων προσωπικής ανάπτυξης και να μάθουν πώς και οι ίδιοι θα αποτελέσουν μέρος του δικού τους σχεδίου.

Με αφορμή τα παραπάνω η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για την Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο τονίζει: «Η προσωπική ανάπτυξη ενός ανθρώπου δεν συνεπάγεται αναγκαστικά την ανοδική του πορεία. Αφορά περισσότερο τη δυνατότητα των ατόμων να βελτιώνουν την απόδοσή τους και να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους σε κάθε στάδιο της σταδιοδρομίας τους».

Σχετικά με την Regus

Η Regus είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως, με ένα δίκτυο 3.000 τοποθεσιών σε πάνω από 1.000 πόλεις και κωμοπόλεις, ανάμεσα σε περισσότερες από 100 χώρες, εξυπηρετώντας 2,3 εκατ. μέλη. 

Μέσα από την ποικιλία των μορφών γραφείων μας καθώς και των διαρκώς αναπτυσσόμενων επιχειρήσεών μας πάνω στην εργασία εν κινήσει, τα εικονικά γραφεία και την αποκατάσταση χώρου εργασίας, δίνουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργάζονται όπου, όταν και όπως επιθυμούν και με ένα μεγάλο εύρος επιλογών χρέωσης.

Στους πελάτες μας συμπεριλαμβάνονται κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοσύστατες εταιρείες και επιχειρήσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr.

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83),  στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000.

SHARE:

24Media Network