Στον ΕΟΠΥΥ και το ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ με τροπολογία Στουρνάρα

Στον ΕΟΠΥΥ και το ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ με τροπολογία Στουρνάρα
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατα την διάρκεια της συζήτησης επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012. Ο κ. Στουρνάρας λίγο πριν είχε καταθ΄σι τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής εντάσσει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Απεργία διαρκείας προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Ένταξη του ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στον ΕΟΠΥΥ από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Με 24άωρες απεργίες απαντούν οι δημοσιογράφοι

Η κίνηση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίας δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Π. Λαφαζάνη κατήγγειλε τον υπουργό Οικονομικών για “αντικοινοβουλευτική και πραξικοπηματική πρακτική.

Επιπλέον τον κατηγόρησε ότι “αυθαιρετεί” και “εντάσσει εύρωστα Ταμεία, όπως αυτό των δημοσιογράφων, στην μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ”.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι στον ΕΟΠΥΥ “θα πρέπει να μπουν όλα τα Ταμεία για να μην υπάρχουν διακρίσεις» και σημείωσε ότι «αν εξαιρέσουμε τους δημοσιογράφους θα θέλουν να εξαιρεθούν και οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.ά.”.

“Δεν είστε δικτάτορας σε αυτή τη χώρα ελέω τρόικας, αλλά είστε υπουργός μιας Δημοκρατίας και δεν μπορείτε να μας δίνετε μαθήματα ως Καίσαρας”, ανταπάντησε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως “κάνατε τον ΕΟΠΥΥ έναν Καιάδα που καταβροχθίζει τα πάντα και βάζετε εύρωστα Ταμεία για να τα βουλιάξετε”.

Την αντίδρασή του διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τ. Κουίκ, λέγοντας ότι “τιμωρείτε τους δημοσιογράφους επειδή αξιώνουν με αγωγή τους κατά της Τράπεζας της Ελλάδος την απόδοση των διαθέσιμων κεφαλαίων που είχε καταθέσει σε αυτήν” και τα οποία υπέστησαν “κούρεμα” λόγω PSI.

Απεργία ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις

Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο, προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις, ζητώντας να  αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΕΣΥ και των Ενώσεων: “Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:

   – Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.

   – Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .

   – Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

    -Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

    -Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και

   – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα