Ξεκίνησε η διαδικασία κάλυψης των 914 θέσεων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

Τουρίστες στην Αθήνα
Τουρίστες στην Αθήνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ / EUROKINISSI

Για πρώτη φορά φέτος 470 εισακτέοι μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ο ελληνικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα κι έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από καταρτισμένους εργαζόμενους.

Τόσο το Υπουργείο Τουρισμού, όσο και ιδιωτικές σχολές, επιχειρούν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση, που θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μόλις επανέλθει ο τουρισμός σε κανονικά επίπεδα, εφόσον ξεπεράσουμε την πανδημία του κορονοϊού.

ADVERTISING

Το Υπουργείο Τουρισμού, ξεκίνησε τη διαδικασία κάλυψης των 914 θέσεων καταρτιζομένων στα 8 Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητάς του.

Με την εφαρμογή, για πρώτη φορά φέτος, του συστήματος υποβολής Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή ενδιαφερομένων σπουδαστών στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού, 470 υποψήφιοι πέτυχαν την εισαγωγή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος απολυτηρίου των εισαγομένων με αυτή τη διαδικασία είναι 16,8, ενώ 82 είναι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων, 2 Τεχνικών Λυκείων και 1 Πολυκλαδικού Λυκείου.

Οι επιτυχόντες καλούνται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. επιτυχίας τους, έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Για την κάλυψη των υπόλοιπων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής.

Στην ίδια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμες αναλυτικές πληροφορίες τόσο για την διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, όσο για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων των Δημοσίων Ι.Ε.Κ..

«Το Υπουργείο Τουρισμού μεριμνά έμπρακτα για την τουριστική επαγγελματική κατάρτιση, έχοντας ως πεποίθηση ότι η ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής τουριστικής εμπειρίας περνά μέσα από τον υψηλό επαγγελματισμό των ανθρώπων του ελληνικού τουρισμού. Η καθιέρωση, για πρώτη χρονιά, του παράλληλου μηχανογραφικού και η συμπερίληψη σε αυτό των ΔΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού με την εισαγωγή 470 σπουδαστών σε αυτά, αυξάνει την ορατότητα αλλά και την εμβέλεια των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μονάδων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας υψηλές επαγγελματικές προοπτικές στους εργαζόμενους σε αυτόν τον εθνικής σημασίας κλάδο», ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Τουριστικά Νέα
SHARE:

24Media Network