ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2021

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Πανελλήνιες 2021: Το Σάββατο εξετάζονται οι μαθητές των ΕΠΑΛ - Σήμερα το δεύτερο self test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν το Σάββατο στη Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Πανελλήνιες 2021 - Στιγμιότυπο από αίθουσα σε Λύκειο του Πύργου

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα και οι λύσεις στα Μαθηματικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών και στοιχείων Στατιστικής, χαρακτηρίζονται ως βατά, αν και υπήρχαν κάποια ερωτήματα αυξημένης δυσκολίας. Δείτε τα θέματα και τις λύσεις τους από τα Εκπαιδευτήρια Παπαδέα.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης

Απεργία για το εργασιακό: Κοινωνικός αυτοματισμός μέσω πανελληνίων

Επίθεση στους “εργατοπατέρες” από την κυβέρνηση χθες εν όψει της σημερινής απεργίας και της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, με αφορμή τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου (Φωτογραφία αρχείου)

ΑΔΕΔΥ για απεργία: Εξαιρεί όσους εργαζόμενους εμπλέκονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Η ΑΔΕΔΥ εξαιρεί όσους εργαζόμενους εμπλέκονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Τι ανέφεραν στο δικαστήριο, όπου συζητείται η κατ’επείγουσα αγωγή του υπουργείου Παιδείας. Αναμένεται η απόφαση.

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία της 16ης Ιουνίου όσοι εμπλέκονται στις πανελλήνιες

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την απεργία της 16ης Ιουνίου όσοι εμπλέκονται στις πανελλήνιες

Εξαίρεση από την απεργία της 16ης Ιουνίου όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ μεταφέρουν την στάση εργασίας τους.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Τα θέματα της Έκθεσης έχουν σαφή διατύπωση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή της άσκησης που αφορά το κεφάλαιο της Πειθούς. Δείτε τα θέματα των Νέων Ελληνικών από τα Εκπαιδευτήρια Παπαδέα.

Oι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή για ό,τι μπορεί να επιφυλάξει το μέλλον των μαθητών.

Πανελλήνιες 2021: Πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά

Ο ψυχολόγος Κλέαρχος Σταματουλάκης εξηγεί στο NEWS 24/7 όλα όσα μπορούν να αγχώσουν έναν εξεταζόμενο και μοιράζεται τρόπους για τη σωστή διαχείριση των μεγαλύτερων 'εχθρών' κάθε παιδιού που διεκδικεί το όνειρο του.

Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά, αλλά στην Αμοργό δεν υπάρχει Σείριος

Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά, αλλά στην Αμοργό δεν υπάρχει Σείριος

Εμπνευσμένο από το Λόρκα το ποίημα του Νίκου Γκάτσου που αποτέλεσε σήμερα μέρος των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, έχει τη δική του γοητευτική ιστορία που όμως δεν διασταυρώνεται με την άλλη, της μεγάλης ποιητικής σύνθεσης του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Καθηγητές από τα Εκπαιδευτήρια ΠΑΠΑΔΕΑ δίνουν στο NEWS 24/7 τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

Ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος

Πανελλήνιες 2021: "Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά"- Το ποίημα του Νίκου Γκάτσου που "έπεσε" στα Νέα Ελληνικά

Οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν με αφορμή το ποίημα του Νίκου Γκάτσου να απαντήσουν στο ερώτημα "Θα ήσαστε ικανοποιημένοι/ες ή δυσαρεστημένοι/ες, αν ζούσατε, όπως τα παιδιά στον Σείριο και γιατί;"

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Πανελλήνιες 2021: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους υποψήφιους

"Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν ειναι αγώνας δίχως αύριο" - Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους μαθητές.

Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2021: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις - Αναλυτικά τι θα ισχύσει με την κατάθεση δυο μηχανογραφικών, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), και τις αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων σε κάποιες σχολές.

Έναρξη Πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια  της χώρας

Πανελλήνιες 2021: Πρεμιέρα αύριο, Δευτέρα - Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις - Αναλυτικά τι θα ισχύσει με την κατάθεση δυο μηχανογραφικών, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), και τις αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων σε κάποιες σχολές.

Εικόνα από τις πανελλήνιες εξετάσεις

How To: Tips για να αντιμετωπίσετε το άγχος των Πανελληνίων

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων, αλλά ο,τι κι αν γίνει δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Η κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, Εύη Καραγεώργου, έχει τα κατάλληλα tips για τη διαχείριση του αναπόφευκτου άγχους.

"Το σχολείο φέτος ήταν ένα τίποτα"

Δύο μαθητές Γ' Λύκειου, μας μιλάνε λίγες ώρες πριν τις Πανελλήνιες, για το πώς είναι να δίνουν εξετάσεις μετά από μια σχολική χρονιά με 32 εβδομάδες κλειστών τάξεων λόγω πανδημίας.

Αμφιθέατρο με φοιτητές (φωτογραφία αρχείου)

Με ποια μέτρα θα επαναλειτουργήσουν εργαστήρια των ΑΕΙ και φροντιστήρια

Αναλυτικά όλες οι οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών για ΑΕΙ και φροντιστήρια. Ανοίγουν ξανά οι βιβλιοθήκες. Υποχρεωτική μάσκα στα αναγνωστήρια.