Υποχρεωτικά στην Εργάνη και οι προσλήψεις - απολύσεις στο Δημόσιο

Υποχρεωτικά στην Εργάνη και οι προσλήψεις - απολύσεις στο Δημόσιο

Υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα από το σύστημα «Εργάνη», θα γίνεται από την 1η Οκτωβρίου 2015 και μετά, η αναγγελίες προσλήψεων και απολύσεων σε ΔΕΚΟ, υπουργείου Πολιτισμού και γενικότερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, σε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, τονίζεται ότι είναι προαιρετική η ηλεκτρονική καταγραφή της διαδικασίας, ήδη από αύριο Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου και μετά. Στο έγγραφο τονίζονται οι εξής περιπτώσεις, που θα μπορούν πλέον να ενταχθούν στο σύστημα Εργάνη:

-  Εργοδότες που τους έχουν αποδοθεί από το ΙΚΑ περισσότερα από ένα ΑΜΕ (Αριθμός Μητρώου Εργοδότη). Αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, υπουργείο Πολιτισμού).

-  Εργοδότες, που είχαν απογραφεί αρχικά στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) του ΙΚΑ με λάθος ΑΦΜ. Στη συνέχεια, παρόλο που είχε πραγματοποιηθεί σχετική διόρθωση του ΑΦΜ, δεν κατέστη εφικτή η πρόσβαση και η ηλεκτρονική υποβολή εντύπων στο σύστημα Εργάνη, λόγω αδυναμίας συγχρονισμού των δύο συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου και μετά, οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ παύουν για τις ανωτέρω περιπτώσεις εργοδοτών να δέχονται τα αντίστοιχα έντυπα αρμοδιότητάς τους με προσέλευση στην υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr

Ποιοι νέοι μπορούν να πάρουν επίδομα απο τον ΟΑΕΔ 73 ευρώ το μήνα

Ο ΟΑΕΔ ρυθμίζει τα δάνεια του ΟΕΚ και παραχωρεί καταστήματα στο Ολυμπιακό Χωριό

SHARE:

24Media Network