Ζητούν προσόντα και στοιχεία των "διαθέσιμων" σχολικών φυλάκων

Ένταση το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013, έξω από το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης όπου συγκεντρώθηκαν σχολικοί φύλακες και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και δημιουργήθηκε ένταση.
Νωρίτερα, περίπου στις 6.30 το πρωί, έγινε επιχείρηση κατάληψης του υπουργείου από 9 άτομα, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στο υπουργείο και έφτασαν στον τρίτο όροφο, ενώ άλλοι έφτασαν μέχρι και την ταράτσα. 
 Με επέμβαση των ΜΑΤ, οι εννέα σχολικοί φύλακες απομακρύνθηκαν από το κτίριο του υπουργείου και προσήχθησαν.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ένταση το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013, έξω από το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης όπου συγκεντρώθηκαν σχολικοί φύλακες και επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και δημιουργήθηκε ένταση. Νωρίτερα, περίπου στις 6.30 το πρωί, έγινε επιχείρηση κατάληψης του υπουργείου από 9 άτομα, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στο υπουργείο και έφτασαν στον τρίτο όροφο, ενώ άλλοι έφτασαν μέχρι και την ταράτσα. Με επέμβαση των ΜΑΤ, οι εννέα σχολικοί φύλακες απομακρύνθηκαν από το κτίριο του υπουργείου και προσήχθησαν. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τα προσόντα τους και τα προσωπικά τους στοιχεία ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταγράψουν οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Τα προσόντα και τα οικογενειακά τους και άλλα στοιχεία (επίπεδο εκπαίδευσης, γλώσσες κλπ) ζητά με έγγραφό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να συμπληρώσουν, σε έντυπο ερωτηματολόγιο, οι σχολικοί φύλακες, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και να αποστείλουν μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Στο ειδικό ερωτηματολόγιο οι σχολικοί φύλακες πρέπει να καταγράφουν:

- Προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, οικογενειακή κατάσταση κ.ά.).

- Τους πρόσθετους τίτλους σπουδών, πέραν του απολυτηρίου Λυκείου.

- Τους αναγνωρισμένους τίτλους γνώσης ξένων γλωσσών που κατέχουν.

- Πιστοποιήσεις για τη γνώση/χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

- Όλους τους φορείς στους οποίους έχουν ασφαλιστεί κατά περιόδους, την ημερομηνία εκκίνησης και λήξης της ασφάλισης καθώς και την αντίστοιχη διάρκεια.

- Ημερομηνία γέννησης των τέκνων τους.

- Χρόνο στρατιωτικής θητείας σε μήνες.

- Χρόνο σπουδών σε έτη.

Επίσης, στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ειδική αναφορά σε κοινωνικές κατηγορίες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, υπάλληλοι με παιδιά ή συγγενείς ανάπηροι κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι σχολικοί φύλακες απολύονται οι σχολικοί επιστάτες έρχονται μέσω ΕΣΠΑ

SHARE:

24Media Network