Εθνική Τράπεζα – LSE: Διαδικτυακή Εκδήλωση για τον οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19

Εθνική Τράπεζα – LSE: Διαδικτυακή Εκδήλωση για τον οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19
Εθνική Τράπεζα Eurokinissi

Το πάνελ των ομιλητών θα διερευνήσει ερωτήματα όπως ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία της Ελλάδας, η οποία είναι ακόμη ευάλωτη από την κρίση του χρέους

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου του COVID-19».

Ο Paul De Grauwe, κάτοχος της έδρας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας John Paulson, LSE, ο Simeon Djankov, Ερευνητής, Financial Markets Group, LSE, η Μιράντα Ξαφά, Διευθύνoυσα Σύμβουλος E.F. Consulting & Ερευνήτρια στο Center for International Governance Innovation (CIGI), και ο Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συμμετάσχουν σε μία ιδιαίτερα επίκαιρη συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική οικονομία και τις λύσεις που προτείνονται για επανάκαμψη.

Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να ανακάμψει από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19; Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία της Ελλάδας, η οποία είναι ακόμη ευάλωτη από την κρίση του χρέους; Το πάνελ των ομιλητών θα διερευνήσει τις προκλήσεις, τα σενάρια και τα αποτελέσματα των δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι δράσεις αυτές βρίσκουν ανταπόκριση στην εθνική στρατηγική μίας εκ των πλέον επισφαλών οικονομιών της Ευρωζώνης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE.

Η συζήτηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας). Για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή εδώ.

  • Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.
  • Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook.
  • Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Email: [email protected]  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα