Έτινγκερ: Πρόοδος για την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις

Έτινγκερ: Πρόοδος για την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις

"Πρόοδος" η εκ νέου δέσμευση της Αθήνας να παρουσιάσει κατάλογο με μεταρρυθμίσεις, χαρακτήρισε ο Γερμανός επίτροπος Γκ. Έτινγκερ την στάση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες

«Πρόοδο» χαρακτήρισε την ανανέωση της δέσμευσης της Ελλάδας να προσκομίσει κατάλογο μεταρρυθμίσεων ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ και τόνισε ότι «είναι ευχάριστο, διότι οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι σε πορεία».

Οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν εκβιάζονται, σημείωσε ο κ. Έτινγκερ μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι εάν υποβληθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις, «τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν πριν το τέλος του μήνα». Εάν αυτός ο κατάλογος (μεταρρυθμίσεων) δεν έλθει, «τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα» προειδοποίησε ο Γερμανός επίτροπος, αλλά επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί ούτε μια σχεδιασμένη έξοδος αλλά ούτε ένα «ατύχημα» (Grexident).

O κ. Έτινγκερ δήλωσε ακόμη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «ίσως χρειάζεται το "εγώ" του την επί ίσοις όροις νυχτερινή συνάντηση με τους αρχηγούς κυβερνήσεων».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network