Εξοικονομώ 2021: Διπλασιάζεται το κονδύλι – Ποιοι επιπλέον εντάσσονται στο πρόγραμμα;

Εξοικονομώ 2021: Διπλασιάζεται το κονδύλι – Ποιοι επιπλέον εντάσσονται στο πρόγραμμα;
Ακίνητα - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ 2021" εντάσσεται και το σύνολο των επιλαχόντων, ενώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός κατά 591,7 εκατ. ευρώ.

Βρέθηκαν τα χρήματα, καθώς όπως είχε αναφέρει πρόσφατα σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός Κωστας Σκρεκας ότι γινόταν σχετική προσπάθεια κι έτσι σήμερα το Υπουργειο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται ως καταρχήν επιλέξιμοι κι οι 47.433 επιλαχόντες, δηλαδή το σύνολο της σχετικής λίστας.

Ετσι ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ (ποσοστό αύξησης 94%). Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά.

Όσοι από τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μπορούν να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που σχετίζονται με το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Οποως αναφέρει σχετική ανακοίνωση . Το «Εξοικονομώ 2021» είναι το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Με την ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα, η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων αυξάνεται κατά 81,8 εκατ. ευρώ κι αφορά σε 5.890 νοικοκυριά. Έτσι οι συνολικά 14.246 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας ενισχύονται με 201,8 εκατ. ευρώ.

Οι νέες λίστες με τα ονόματα των επιλαχόντων θα επικαιροποιηθούν αμέσως μόλις βγει ο νέος οδηγός του Προγράμματος.

Με δήλωσή του στο μεταξύ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έδωσε το πολιτικό στίγμα της απόφασης : «Ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών νοικοκυριών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» και σήμερα εντάσσουμε σε αυτό, το σύνολο των επιλαχόντων, τους οποίους μετατρέπουμε σε δικαιούχους.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για στήριξη της κοινωνίας με κάθε τρόπο στους πολύ δύσκολους καιρούς πού περνάμε και παράλληλα μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και προστατεύουμε το Περιβάλλον».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα