Ποιες αποδείξεις θα μπαίνουν στη λοταρία της εφορίας για 10.000 ευρώ

Πελάτης παραλαμβάνει την απόδειξη σε κατάστημα της Λάρισας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013. Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προβλέπει το Σεπτέμβριο στη Βουλή ένα νέο νόμο με όλα τα φορολογικά κίνητρα που θα προσφέρει το κράτος σε καταναλωτές και επενδυτές, προκειμένου να τους έχει συμμάχους στην μάχη της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και της ύφεσης. 
Το σχέδιο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή και θα αφορά τα εισοδήματα και τις δαπάνες  από 1/1/2013.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Πελάτης παραλαμβάνει την απόδειξη σε κατάστημα της Λάρισας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013. Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προβλέπει το Σεπτέμβριο στη Βουλή ένα νέο νόμο με όλα τα φορολογικά κίνητρα που θα προσφέρει το κράτος σε καταναλωτές και επενδυτές, προκειμένου να τους έχει συμμάχους στην μάχη της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και της ύφεσης. Το σχέδιο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή και θα αφορά τα εισοδήματα και τις δαπάνες από 1/1/2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Σε λοταρία θα μπαίνουν οι αποδείξεις που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι συναλλαγές που θα συμπεριλαμβάνονται και ο τρόπος αποστολής

Συγκεκριμένες αποδείξεις και όχι όλες θα μπαίνουν στο καλάθι της "λοταρίας" της εφορίας, που σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να απαιτούν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, που σήμερα φοροδιαφεύγουν.

Στη λεγόμενη "λοταρία", που θα κληρώνει μετρητά που μπορεί να φτάνουν και μέχρι τα 10.000 ευρώ το μήνα θα μπαίνουν αποδείξεις για τις συναλλαγές που θα έχουν οι φορολογούμενοι με υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογιστές, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα, φροντιστήρια, σχολές χορού κ.α.

Επίσης θα μπαίνουν αποδείξεις από λογαριασμούς σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ θα εξαιρεθούν επιχειρήσεις που εκδίδουν πάντα αποδείξεις, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Στείλε μου μήνυμα, χρόνια το περιμένω

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα στέλνει μέσω κινητού, με SMS ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό απόδειξης που έχει συλλέξει. Στη συνέχεια θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, την οποία θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως "λαχνός".

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε μήνα και ο αριθμός των τυχερών θα είναι τουλάχιστον 4ψήφιος με κέρδη τα οποία σε πρώτη φάση θα φθάνουν έως και τα 1000 ευρώ. Επίσης δεν αποκλείεται να καθιερωθούν μεγαλύτερα έπαθλα έως 10.000 ευρώ ή και μια μεγάλη κλήρωση στο τέλος κάθε χρονιάς.

(Πηγή: Έθνος)

SHARE:

24Media Network