Την Πέμπτη στη Βουλή ο νόμος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Βροχερός ο καιρός στην Αθήνα. Στις φωτογραφίες αποψη της Αθήνας από ψηλά. Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Βροχερός ο καιρός στην Αθήνα. Στις φωτογραφίες αποψη της Αθήνας από ψηλά. Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Την τελική μορφή του νομοσχεδίου, για το φόρο ακινήτων θα δούμε την Πέμπτη στη Βουλή. "Μικρότερες θα είναι οι επιβαρύνσεις" για τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ

Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη μικρότερες επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών, έναντι είτε του φορολογικού φορτίου που επωμίζονται σήμερα, είτε των αρχικών προβλέψεων του νομοσχεδίου.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας", ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network