Φορολογικές δηλώσεις 2021 – Παράταση: Πότε “σφυρίζεται” η λήξη, τι γίνεται με τις πληρωμές

Φορολογικές δηλώσεις 2021 – Παράταση: Πότε “σφυρίζεται” η λήξη, τι γίνεται με τις πληρωμές
INTIME NEWS

Δε θα επηρεάσει τις προθεσμίες για τις καταβολές των δόσεων φόρου η μικρή παράταση που είναι στα "σκαριά" για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που, κατά πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει το Υπ. Οικονομικών.

Πέντε μέρες επιπλέον θα έχουν όσοι φορολογούμενοι (και όπως φαίνεται είναι αρκετοί) έχουν «ξεχάσει» να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες  επίκειται μια μικρή επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, για να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και έτσι να διευκολυνθούν και οι λογιστές, που έχουν αντιμετωπίσει κι ένα «βουνό» υποχρεώσεων το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληγε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο λόγω του ότι δεν έχουν υποβληθεί περισσότερες από 400.000 δηλώσεις εκτιμάται ότι μια μικρή παράταση είναι αναγκαία ώστε με ρυθμό κατάθεσης 70 – 80 χιλιάδων δηλώσεων τα επόμενα 24ωρα και έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, να καλυφθεί το κενό.

Βέβαια η προθεσμία πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος δεν αλλάζει κι έτσι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα σχετικά ποσά από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί και η τρίτη δόση του φόρου.

Στο τελευταίο δεκαήμερο, δε, του μήνα αναμένεται να αναρτηθούν και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ενώ εξετάζεται και η παροχή δυνατότητας εξόφλησης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μαζί με τη δεύτερη δόση χωρίς πέναλτι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα