Φόρουμ των Δελφών: Η δεύτερη ημέρα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Φόρουμ των Δελφών: Η δεύτερη ημέρα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών Eurokinissi

Δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με κεντρικό θέμα “Paradigm Shifts”. Δείτε ζωντανά τις θεματικές συζητήσεις.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα, Πέμπτη (27/04) το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης των μεγαλύτερων ονομάτων της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των θεσμικών της φορέων, εκπροσωπώντας ολόκληρο το φάσμα των τομέων της ελληνικής οικονομίας.

Το κεντρικό θέμα του φόρουμ

Το κεντρικό θέμα του φόρουμ είναι το «Paradigm Shifts», ενώ οι βασικοί άξονες και θεματικές συζητήσεις του Φόρουμ είναι οι εξής:

  • Μεταβαλλόμενη Γεωπολιτική σκακιέρα
  • Κλίμα και περιβάλλον
  • Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση
  • Κοινωνική ενσωμάτωση
  • Τεχνολογική πρόοδος

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή,, θα βρεθεί ο László Andor, ούγγρος οικονομολόγος και πρώην ευρωπαίος Επίτροπος.

Με την ιδιότητα αυτή τη φορά του γενικού γραμματέα του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών (Foundation for European Progressive Studies), και έχοντας μακρά πορεία τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο -έχει διδάξει οικονομικά σε σημαντικά πανεπιστήμια ανά τον κόσμο- όσο και στα κοινά, στο Φόρουμ θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, διευθυντή του Eteron και την Azita Berar Awad, πρόεδρο του συμβουλίου του UNRISD του OHE (United Nations Research Institute for Social Development), για τη σημασία της κοινωνικής συμπερίληψης και τους τρόπους ενίσχυσής της. Ενός όρου που, αν και εμφανίστηκε στη γλώσσα το 1888, σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, απέκτησε το ειδικό νοηματικό του βάρος τα τελευταία χρόνια, όταν η πολιτική ορθότητα δημιούργησε καινούργιες ή αξιοποίησε παλιότερες λέξεις για να περιγράψει τις νέες καταστάσεις και τις νέες τάσεις στην κοινωνία.

Παρακολουθήστε ζωντανά το Οικονομικό Φόρουμ

Στα παρακάτω streams, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά όλες τις θεματικές συζητήσεις της δεύτερης ημέρας του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Artemis Hall

Leto Hall

Karamanlis Hall

Ahrweiler Hall

Apollon Room

Αναλυτικά το πρόγραμμα

https://www.news247.gr/download/7044/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/04/delfoi.pdf/812000/delfoi.pdf

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα