Χριστούγεννα: Στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων – Οι τελευταίες ευκαιρίες απόδρασης

Χριστούγεννα: Στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων – Οι τελευταίες ευκαιρίες απόδρασης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχει αρχίσει και οι πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το απόλυτο.

Ήδη από το Σάββατο έχει ξεκινήσει η εξόρμηση εκείνων που θέλουν να περάσουν σε κάποιο, κυρίως ορεινό μέρος, τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Βέβαια, σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι η Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς, κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει για αρκετούς ημέρα αδείας, με συνέπεια να δημιουργούνται ακόμα και πενθήμερα διακοπών. Τούτων δοθέντων, αρκετοί φρόντισαν εγκαίρως να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία, και ενδεχομένως να βρήκαν σχετικά χαμηλές τιμές, διότι τώρα, όποιος θέλει δωμάτιο, εφόσον υπάρχει κάπου, θα το πληρώσει πανάκριβα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η πληρότητα για τα Χριστούγεννα είναι το 90% και περίπου τόσο για την Πρωτοχρονιά, ενώ περισσότερα διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν για τα Φώτα. Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες, παρόλο που έχουν πάρα πολλές κλίνες, κι αυτό επειδή ορισμένοι προτιμούν τις μεγάλες πόλεις για γιορτές, συνδυάζοντας αγορές και διασκέδαση.

Στην Αρκαδία, την Ημαθία και τη Δράμα οι πληρότητες κυμαίνονται για τα Χριστούγεννα κοντά στο 80%, στα Ιωάννινα τα μικρά καταλύματα είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα, ενώ για την Πρωτοχρονιά οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 80%. Στα Καλάβρυτα, τα ξενοδοχεία είναι κοντά στο 100% για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ενώ κοντά στο απόλυτο είναι η Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Στην Πιερία, είναι στο 90% για τις γιορτές και ακόμα καλύτερη η κατάσταση σε πληρότητες στην Μαγνησία. Αξίζει να επισημάνουμε, ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται όσοι διαβάζουν για αυξημένη πληρότητα στους κατ’ εξοχήν χειμερινούς προορισμούς, καθώς στις τριγύρω περιοχές υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα καταλύματα που ενδεχομένως έχουν διαθεσιμότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα