Γκ. Χαρδούβελης: Όλο και πιο ανταγωνιστική η Εθνική Τράπεζα

Γκ. Χαρδούβελης: Όλο και πιο ανταγωνιστική η Εθνική Τράπεζα
Εθνική Τράπεζα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Εθνικής τόνισε ότι η τράπεζα διεκδικεί σήμερα και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία του 21ου αιώνα και πρόσθεσε ότι καθημερινά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη.

Την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της Εθνικής Τράπεζας με τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, με την ιστορία του, την οικονομία του και την πρόοδό του, επισήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης στα εγκαίνια έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (MIET), με θέμα τη «Γένεση του Ελληνικού Κράτους, Χαρτογραφία και Ιστορία / 1770-1838». Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως η Εθνική Τράπεζα διεκδικεί σήμερα και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία του 21ου αιώνα. Καθημερινά, πρόσθεσε, γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να στηρίζει το ΜΙΕΤ, που η ίδια δημιούργησε πριν από 50 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής υπογράμμισε πως το ΜΙΕΤ στο διάστημα αυτό των 50 ετών υποστήριξε έμπρακτα την ελληνική παιδεία και τα ελληνικά γράμματα, με τις εξαιρετικές εκδόσεις του. Τροφοδότησε, παράλληλα, τα Πανεπιστήμια και ένα στρώμα της ελληνικής κοινωνίας εκλεκτό, με έντονες πνευματικές αναζητήσεις. Αυτό το κοινωνικό στρώμα έχει διευρυνθεί αισθητά σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας ότι οι απαιτήσεις του επιβάλλουν και νέους τρόπους επικοινωνίας με τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής κατέληξε λέγοντας ότι το ΜΙΕΤ συνεχίζει την πορεία του προς την επόμενη πεντηκονταετία της ζωής του. Μετασχηματίζεται, μαζί με την ίδια την Τράπεζα, προκειμένου να απευθυνθεί αποτελεσματικά στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία, κρατώντας υψηλά τα ποιοτικά κριτήρια των εκδόσεών του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα