Γκίκας Χαρδούβελης: "Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και ας συνεργαστούμε όλοι μαζί"

Ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλάει στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου 2014. 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλάει στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Συνεννόηση και συνεργασία από όλους ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Εκτίμησε ότι το 2014 η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις και από τον πολιτικό κόσμο να επιδείξει σύμπνοια, διότι, όπως ανέφερε, «στο τέλος, τον λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς και κανείς άλλος».

«Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί» επισήμανε σε μια αποστροφή του λόγου του και συμπλήρωσε ότι «η κρίση πρέπει να αρχίσει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει».

Αναφερόμενος στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, ο κ. Χαρδούβελης υποσχέθηκε ότι «σταδιακά θα εξαλείφονται τα έκτακτα μέτρα. Θα προβούμε σε κρίσιμες αλλαγές στη φορολογική πολιτική και τη φορολογική διοίκηση. Έτσι θα αποκαταστήσουμε αδικίες προς όφελος των αδύναμων ομάδων».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η Ελλάδα εφάρμοσε ένα συλλεκτικό πρόγραμμα για να εξαλείψει τις μακροχρόνιες παθογένειές της, οι οποίες ήταν και οι αιτίες της κρίσης» και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι στο τέλος του και από εδώ και πέρα θα εμφανιστεί ένα ξεκάθαρο τοπίο». Πρόσθεσε, ότι «με στοχευόμενες εφαρμογές κατάφερε η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα» και εξέφρασε την άποψη πως «το πρόγραμμα έβαλε τα θεμέλια για συνεχίζουμε να χτίζουμε για το μέλλον. Θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε λελογισμένη δημοσιονομική πολιτική».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, το 2014 θα είναι το πρώτο έτος, κατά το οποίο η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει ανάπτυξη, αλλά, όπως επισήμανε, αυτό δεν αποτελεί από μόνο του λόγο για επανάπαυση. «Θα πρέπει η ελληνική οικονομία να μπορέσει το 2015 να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει τις προσδοκίες των πολιτών και να αυξήσει τις εξαγωγές και τις επενδύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε ότι πρέπει «να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων», ενώ πρέπει να προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις, διότι, όπως υποστήριξε, «εκείνοι που αγοράζουν ενισχύουν την αγορά εργασίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρδούβελης
SHARE:

24Media Network