H LOT με τρία δρομολόγια Πολωνία – Ελλάδα

H LOT με τρία δρομολόγια Πολωνία – Ελλάδα

Από τις 14 Μαΐου θα έρχονται Πολωνοί για διακοπές στην Ελλάδα, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα έντονο.

ετικά είναι τα νέα και από την Πολωνία, μια χώρα – αγορά σημαντική για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί ανερχόμενη τουριστική δύναμη.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία, συναντήθηκε με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, μεταφέροντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας LOT, επιβεβαίωσαν με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας, ότι το καλοκαίρι του 2021 θα έχουν τρία δρομολόγια από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, με το πρόγραμμα πτήσεων να είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019.

Επίσης, η TUI Πολωνίας ξεκινά τη θερινή σεζόν με τις πρώτες πτήσεις στις 14 Μαΐου προς Ζάκυνθο και Ρόδο, στις 16 Μαΐου προς Κω και στις 17 Μαΐου προς Κρήτη, διπλασιάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών σε σχέση με το 2020, ενώ εκτιμάται ότι οι Πολωνοί τουρίστες θα ανέλθουν στο 70% σε σχέση με το 2019.

Ο τουριστικός οργανισμός Itaka, αναφέρει ότι περίπου το 50% των πωλήσεων ολοκληρωμένων προγραμμάτων για θερινές διακοπές, αφορούν σε 10 ελληνικούς προορισμούς, ενώ η Grecos Holiday σχεδιάζει τη διατήρηση του 80% των επισκεπτών του 2019, προς 14 ελληνικούς προορισμούς.

Το τμήμα Πολωνίας της Μουζενίδης Travel, θεωρεί βέβαιο ότι τα ταξίδια προς τη χώρα μας θα συνεχιστούν έως τον Οκτώβριο του 2021, προβλέποντας ότι οι Πολωνοί τουρίστες προς την Ελλάδα θα φτάσουν περίπου το 70% των επισκεπτών του 2019.

«Το 2020, παρά την υγειονομική κρίση, οι τουρίστες από την Πολωνία εξακολούθησαν να εμπιστεύονται την Ελλάδα και η μείωσή τους ήταν πολύ μικρή σε σχέση με το γενικό μέσον όρο. Πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης κτίζουμε το μέλλον και προωθούμε το φετινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού. Οι προϋποθέσεις εισόδου των Πολωνών φίλων μας στην Ελλάδα είναι σαφώς προσδιορισμένες και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τις απλοποιήσουμε ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα